Grikių košė yra vienas iš labiausiai paplitusių garnyrų. Ir nenuostabu, nes grikių košė yra labai skani ir sveika. Išbandykite šį neįprastą receptą, kai grikių paruošimui kruopų nereikia virti!
Grikių košė
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Grikių kruopos 1 stiklinė
- Druska pagal skonį
- Sojų padažas pagal skonį
- Citrina ½ vnt
Energinė vertė
Kalorijų: 283 kcal
Baltymų: 6.1 g
Riebalų: 11.4 g
Angliavandenių: 41.6 g
Paruošimo būdas
-
Grikius nuplaukite, užpilkite 2 stiklines verdančio vandens, pasūdykite, uždenkite dangteliu ir rankšluosčiu. Po 45–60 minučių grikius galima valgyti. Gaminant tokiu būdu grikiai nepraranda savo maistinės vertės. Visgi, jei yra galimybė, grikius geriausia mirkyti per naktį.
-
Prieš patiekiant grikių košę pagardinkite ją sojos padažu, citrinų sultimis ir išmaišykite.
Daugiau košių receptų rasite čia: Košės