Paprasčiausias lietinių blynų receptas, kuriam būtinai reikės kepimo miltelių. Juos į tešlą berkite paskutinę akimirką – kai jos konsistencija primins neriebią grietinę.
Lietiniai blynai
- Pienas 500 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
- Druska žiupsnelis
- Cukrus 3 šaukštai
- Kvietiniai miltai 1½ puodelio
- Augalinis aliejus 2 šaukštai
- Kepimo milteliai žiupsnelis
Kalorijų: 149 kcal
Baltymų: 4 g
Riebalų: 6 g
Angliavandenių: 20 g
-
Į tinkamą dubenį supilkite kambario temperatūros pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų.
-
Palaipsniui įmaišykite miltus, kad nesusidarytų gumuliukų. Jei visgi gumuliukai atsirastų, maišykite tešlą toliau kol jų nebeliks. Tešla turi įgauti neriebios grietinės konsistenciją. Galiausiai įberkite kepimo miltelių.
-
Viską išmaišykite, palikite 15-20 minučių ir tada supilkite augalinį aliejų. Beje, tešlą blynams galima palikti šaldytuve ir kepti blynus vėliau. Jai nieko nenutiks.
-
Į įkaitintą keptuvę negausiai įpilkite aliejaus. Tada, įpilkite samtelį tešlos. Pakelkite keptuvę ir sukinėkite ją, kad tešla tolygiai pasidengtų visą dugną. Padėkite keptuvę atgal ant ugnies ir kepkite lietinį 1–2 minutes, kol krašteliai pradės lengvai atlipti. Tada apverskite lietinį ir kepkite dar maždaug minutę.