Sūrio pyragas Niujorkas

„Niujorko“ sūrio pyragas

Sūrio pyragas (angl. „Cheesecake“) yra tobulo skonio saldus desertas, susidedantis iš vieno ar kelių sluoksnių. Apatinis sluoksnis yra kietas pagrindas iš susmulkintų sausainių, o pagrindinį sluoksnį sudaro sūrio, cukraus ir kiaušinių mišinys. Papildomai sūrio pyragą galima papuošti riešutais, uogom ar kitais ingredientais.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pagrindui
  • Sausainiai „GAIDELIS“ 200 g
  • Sviestas 110 g
  • Kremui
  • Kreminis sūris „PHILADELPHIA“ 750 g
  • Cukrus 210 g
  • Vanilinis cukrus 10 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Grietinėlė (35% riebumo) 180 ml
  • Citrinos žievelė  pagal skonį
Paruošimo būdas
1 val 40 min Spausdinti
  • Pagrindui susmulkinkite sausainius su blenderio pagalba. Ištirpinkite sviestą ir supilkite masę į dubenį su sausainiais. Viską gerai išmaišykite.

  • Masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir pirštais arba stiklinės dugnu stipriai prispauskite pagrindą, kad pasidengtų tolygiu sluoksniu ir neliktų oro.

  • Pyrago pagrindą kepame ~10 minučių iki ~180°C įkaitintoje orkaitėje, tada išimame ir atvėsiname.

  • Prieš ruošdami kremą visus ingredientus ištraukite iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Citriną nuplaukite ir nutarkuokite geltoną žievelę.

  • Cukrų kartu su vaniliniu cukrumi suplakite. Kreminį sūrį įmaišyktie į cukraus masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada po vieną įmušame 3 kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami šluotele iki tolygios masės. Į masę įmašome nutarkuotą žievelę ir vėl išmaišome.

  • Formą, kurioje kepėtę pagrindą, dugną ir šonus gerai apvyniokite keliais sluoksniais aliuminio folijos, nes pyragą kepsime garų vonelėje. Paruoštą įdarą tolygiai supilkite ant atvėsusio pagrindo.

  • Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 140-160°C. Įdėkite kepimo skardą su joje esančia pyrago forma į orkaitę ir į tą skardą supilkite karštą virintą vandenį. Vanduo skardoje turi apsemti maždaug iki pusės sūrio pyrago formos. Sūrio pyragą kepkite apie 60-80 minučių.

  • Iškepusio pajudinto pyrago vidurys turi lengvai drebėti. Iškeptą pyragą palikite išjungtoje orkaitėje (pravertomis durelėmis) apie valandą. Atvėsusio sūrio pyrago formą suvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.


Ieškokite daugiau pyragų receptų.

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą