Čirviniai blynai keptuvėje

Čirviniai blynai

Čirviniai blynai – tai nostalgiškas vaikystės desertas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jie ne tik lengvai paruošiami, bet ir kaskart sužavi savo traškia tekstūra bei saldžiu skoniu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas 500 mililitrų
  • Augalinis aliejus  pagal skonį
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Miltai 1 puodelis
  • Druska 1 žiupsnelis
Energinė vertė

Kalorijų: 1045 kcal

Baltymų: 27 g

Riebalų: 44.2 g

Angliavandenių: 120 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Į dubenį persijokite puodelį miltų ir miltuose padarykite „piltuvėlį“. Į jį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite pusę litro pieno ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kad blynus būtų lengviau išimti iš vaflinės.

  • Maišykite tešlą plaktuvu, kol ji taps vientisa ir be gumuliukų. Įjunkite vaflinę ir leiskite jai įkaisti.

  • Kai vaflinė įkais, specialiu silikoniniu šepetėliu patepkite jos paviršių aliejumi iš abiejų pusių. Šaukštu pilkite nedidelį kiekį tešlos ant vaflinės, prispauskite dangtį ir kepkite porą minučių, kol blynas gražiai paruduos.

  • Tęskite procedūrą, kol sunaudosite visą tešlą.


Ieškokite daugiau blynų receptų.

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą