Portugališki pyragaičiai Pastel de Nata

Portugališki pyragaičiai „Pastéis de Nata“

„Pastéis de Nata“ – visame pasaulyje gerai žinomas bei mylimas portugališkas desertas. Pyragaičiai praturtinti sluoksniuotos ir traškios tešlos plutele bei burnoje tirpstančiu kreminiu įdaru. Šis desertas lengvas paruošime, iš ingredientų, kuriuos tikrai turėsite savo namuose.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Šaldyta sluoksniuota tešla 1 pakelis
  • Cukrus 135 g
  • Vanduo 50 ml
  • Kiaušinio tryniai 4 vnt
  • Kvietiniai miltai 40 g
  • Pienas 240 ml
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Druska  žiupsnelis
  • Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
  • Sviestas  
Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Į puodą įpilkite vandens, įdėkite cukraus, citrinos žievelę ir virkite ant vidutinės ugnies nemaišydami, kol viskas įkais ir ištirps, po to nuimkite nuo ugnies ir atidėkite.

  • Į kitą puodą įpilkite miltus, druskos ir palaipsniui įmaišykite pieną. Dėkite puodą ant vidutinės-silpnos ugnies, kol viskas sutirštės bei nepamirškite nuolat maišyti. Nukėlus nuo ugnies puodą, į masę įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite.

  • Sujunkite gautą turinį su jau paruoštu ir atvėsusiu cukraus sirupu ir palikite, kad viskas atvėstų. Kol įdaras vėsta, iš sluoksniuotos tešlos suformuokite vamzdelį, kurį supjaustykite 2cm pločio gabalėliais bei iš jų iškočiokite blynelius.

  • Prieš dedant tešlos blynelius į keksiukų kepimo formą, ją patepkite sviestu bei gražiai tešlos blynelį prispauskite formoje – kuo plonesis tešlos sienelių storis tuo geriau. Į atvėsusio įdaro masę įmaišykite kiaušinių trynius. Paruoštu įdaru pripildykite visus tešlos „krepšelius“.

  • Įkaitintoje orkaitėje (iki 220 laipsnių) portugališkus pyragaičius kepkite 20 minučių, kad tešla gražiai paruduotų ir ant gelsvo įdaro atsirastų rudų dėmelių.


Šį desertą galima valgyti šilta ir atvėsusi.

Daugiau pyragaičių receptų rasite čia: Pyragaičiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą