Bandelės su kopūstais

Bandelės su kopūstais

Labai minkštos ir purios mielinės bandelės su kopūstais. Tešlą bandelėms paruošti kiek užtrunka ir tą reikės padaryti iš anksto, tačiau rezultatas tikrai Jūs pradžiūgins. Išbandykite šį ne itin sudėtingą receptą ir dalinkitės įspūdžiais komentaruose.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Įmaišui:
  • Kvietiniai miltai 110 g
  • Sausos mielės 1 g
  • Šiltas vanduo 100 ml
  • Tešlai:
  • Vanduo 50 ml
  • Sausos mielės 2 g
  • Kvietiniai miltai 200 g
  • Druska 3 šaukšteliai
  • Cukrus 1 šaukštas
  • Sviestas 35 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Įdarui:
  • Švieži kopūstai 350 g
  • Morkos 2 vnt
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Pomidorų pasta  pagal skonį
Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Įmaišui suberkite sausas mieles į indelį, supilkite šiltą vandenį ir palikite 5 min. kol mielės ištirps. Įmaišykite išsijotus miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Tada, uždenkite indelį maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2,5 val. Gautą masę dar kartą išmaišykite šakutę.

  • Tešlai paruošti atskirame indelyje sumaišykite sausas mieles su vandeniu ir palikite 5 min. Į jau paruoštą įmaišio masę įberkite cukraus, druskos, supilkite 2/3 suplakto kiaušinio (likusią dalį 1/3 kiaušinio naudosime bandelėms aptepti), įdėkite kambario temperatūros sviestą ir įpilkite mieles. Viską gerai išmaišykite šluotele.

  • Į gautą masę įmaišykite išsijotus miltus. Paskui išminkykite tešlą rankomis, kol išeis vientisa elastinga masė ir nelips prie rankų. Suformuokite rutulį ir įdėkite jį į aliejumi išteptą indelį. Uždenkite indelį maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 1,5 - 2 val. Tešlos tūris po šio laiko turi padvigubėti.

  • Kol tešlą pakils, paruošiame įdarą. Į atskirą indelį susmulkinkite kopūstus, užpilkite karštu vandeniu ir palaukite 5 min. Aliejuje pakepinkite smulkintus kopūstus ir morkas. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įdėkite pomidorų pastos. Išmaišykite ir maždaug 10 minučių troškinkite ant lėtos ugnies. Įdarą perkelkite į lėkštę ir palikite atvėsti.

  • Ištraukite paruošta tešlą, iškočiokite ir padalinkite ją į 12 lygių dalių (po 43-45 g.) Iš tešlos gabaliukų padarome rutuliukus, uždengiam celofaniniu maišeliu ir paliekame 5-10 min. Ant miltais pabarstyto stalo tešlos gabaliuką iškočiojame į stačiakampį, į vidurį dedame įdaro ir užspaudome kraštus. Suformuojame visas bandeles.

  • Perkelkite bandeles su kopūstais ant kepimo popieriumi išklotos skardos išlaikydami atstumą. Uždenkite maišeliu skardą ir palikite šiltoje vietoje dar 30-40 min pakilti. Praėjus laikui, aptepkite pyragėlius kiaušinio plakiniu sumaišytų su šaukštelių vandens ir pašaukite į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 15 min.


Daugiau bandelių receptų rasite čia: Bandelės

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą