Virtos bulvės

Kaip ir kiek laiko virti bulves?

Virtos bulvės

Bulvės yra vienos populiariausių daržovių tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Todėl nenuostabų, kad pradedantys kulinarai susidūria su klausimais: kaip virti bulves, kiek laiko virti bulves, kaip virti bulves su lupenomis ir kt.

Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairius bulvių virimo receptus ir taisykles, kad visi neaiškumai būtų išsklaidyti.

Kiek laiko virti bulves?

  • Nuskustos bulvės verdamos 20–25 min., šviežios – 10-15 min.
  • Bulvės su lupenomis verdamos 25 min., šviežios – 20 min.
  • Smulkiai supjaustytas bulves sriubai virkite 12-15 minučių.
  • Išvirti bulves mikrobangių krosnelėje galima per 10-12 minučių.
  • Daugiafunkciniame puode režimu „Virimas garuose“ bulves išvirsite per 30 minučių.

Kaip skaniai išvirti bulves

Prieš skusdami bulves, jas nuplaukite po šaltu vandeniu. Bulves reikia nuplauti ir nuskusti prieš pat verdant. Norint skaniai išvirti bulves, vadovaukitės šiomis taisyklėmis:

  • Bulves dėkite į verdantį vandenį, taip išsaugosite dalį vitaminų.
  • Virkite bulves ant silpnos ugnies, kad krakmolas tolygiai išbrinktų.
  • Labai didelius bulvių gumbus pjaustykite pusiau.
  • Verdant vanduo turi visiškai apsemti bulves.
  • Sūdykite bulves likus 10 min. iki virimo pabaigos.
  • Verdant bulves nerekomenduojama atidaryti dangtelio.
  • Ar bulvės išvirusios tikrinkite šakute  – jeigu ji lengvai sminga į bulvę, puodą galima nukaisti nuo ugnies.

Nuluptų bulvių virimo laikas – apie 20-25 minutes.

Dar keli patarimai:

  • Kad bulvės greičiau išvirtų, rekomenduojama į vandenį įdėti gabalėlį sviesto, maždaug 20 gramų, taip sutrumpinsite virimo laiką iki 5 min.
  • Kad verdamos bulvės nesukristų nupilkite šiek tiek karšto vandens ir užpilkite šaltu vandeniu.
  • Kad bulvės nesuvirtų, įpilkite šaukštą 6% acto 1 litrui vandens.
  • Virtas bulves galite pagardinti įvairiais žalumynais.

Kaip virti bulves su lupenomis

Jei jums reikia išvirti bulves su lupenomis salotoms ar kitam patiekalui, sekite šias instrukcijas:

  1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Rinkitės vidutinio dydžio bulvių gumbus .
  2. Įdėkite bulves į vandenį taip, kad vanduo visiškai jas apsemtų.
  3. Puodą uždenkite dangčių. Kai vanduo užvirs, virkite bulves 20 min.
  4. Nupilkite karštą vandenį. Užpilkite bulves šaltu vandeniu ir palaikykite 30 sekundžių.
  5. Bulves galite lengvai nulupti ir valgyti.

Bendras bulvių su lupenomis paruošimo laikas – 25 min.

 

Ingredientai
  • Nuskustos bulvės  
Reitingas
( 11 įvertinimų, vid. 3.915 )
Parašykite komentarą