Kiniški ryžiai su kiaušiniu

Kiniški ryžiai su kiaušiniu

Kiniški ryžiai su kiaušiniu yra gan populiarus pasirinkimas kinų restoranuose. Tokį patį patiekalą galite paprastai paruošti ir namuose pagal šį receptą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Ilgo grūdo ryžiai150 g
  • Kiaušiniai3 vnt
  • Česnakai2 skiltelės
  • Laiškiniai svogūnai5 vnt
  • Augalinis aliejus2 šaukštai
  • Konservuoti žalieji žirneliai125 g
  • Sojų padažas1 šaukštas
  • Druska pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 323 kcal

Baltymų: 10.9 g

Riebalų: 14.2 g

Angliavandenių: 36.1 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Ryžius virkite maždaug 10–12 minučių pasūdytame vandenyje, beveik iki minkštumo, bet ne iki galo minkštus. Nuplaukite po šaltu vandeniu. Kaip išvirti ryžius rasite čia.

  • Į puodą įmuškite kiaušinius, šiek tiek išplakite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišykite, kol masė truputį apskrus. Tuo pačiu žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje.

  • Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje arba „Wok“ keptuvėje. Įdėkite susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytus svogūnus, virtus žirnelius ir kepkite, nuolat maišydami apie 1-2 min.

  • Į keptuvę suberkite ryžius ir sumaišykite. Įdėkite paruoštus kiaušinius, įpilkite sojų padažo, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Skanaus!


Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą