Bulvių plokštainis arba kugelis – lietuviškas patiekalas iš tarkuotų bulvių, labai sotus ir skanus. Svarbi patiekalo dalis yra padažas ir spirgučiai.
Bulvių plokštainis su šonine
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Bulvės 1 kg
- Šoninė 150 g
- Svogūnai 1 vnt
- Pienas ½ stiklinės
- Kiaušiniai 2 vnt
- Tarkuotas sūris 5 šaukštai
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Augalinis aliejus
Paruošimo būdas
-
Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite (išspauskite iš tarkių sultis). Šoninę susmulkinkite ir apkepinkite kartu su svogūnu.
-
Į tarkuotas bulves įpilkite karšto pieno. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada suberkite keptą šoninę su svogūnais ir vėl kruopščiai išmaišykite.
-
Tuomet įberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Jei valgysite su spirgučiais, nepersistenkite su druska.
-
Ištepkite kepimo indą aliejumi ir įpilkite į jį kugelio masę. Kepkite bulvių plokštainį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60-80 minučių (kepimo laikas priklauso nuo bulvių rūšies).
Daugiau bulvių patiekalų receptų rasite čia: Bulvių patiekalai