Klasikinis troškintų kopūstų su dešrelėmis receptas. Šis sotus kopūstų karštas patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
- Baltagūžiai kopūstai 1 vnt
- Vanduo 1 stiklinė
- Sviestas 1 šaukštas
- Morkos 2 vnt
- Svogūnai (nedideli) 3 vnt
- Balzamiko padažas 1 šaukštas
- Lauro lapai 4 vnt
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Pomidorų tyrė 4 šaukštas
- Krienai 1 šaukštelis
- Cukrus 1 šaukštas
- Druska pagal skonį
- Pieniškos dešrelės 400 g
-
Nuplaukite baltagūžį kopūstą, nuimkite viršutinius kopūstų lapus, ir supjaustykite kopūstą siauromis trumpomis juostelėmis.
-
Sudėkite sukapotą kopūstą į didelį puodą, įpilkite stiklinę vandens ir palikite virti, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinio ir troškinkite toliau apie 50 min.
-
Tuo tarpu supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Po to sudėkite tarkuotas morkas, pakepinkite viską maišydami apie porą minučių.
-
Supjaustykite dešreles griežinėliais. Į troškinamus kopūstus (kai praeis apie 50 min. nuo pradžios) suberkite apkeptas morkas su svogūnais, dešreles, pomidorų tyrę ir pagardinkite visais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškinti dar 15 min.
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai