Kepta antis, tai labai dažnas šventinio stalo patiekalas, tačiau reikia nepamiršti, kad jis taip pat puikiai tinka skaniems pietums ar vakarienei. Šio recepto paslaptis yra marinatas – apelsinų saldumas derės su sojų padažo aitrumu, česnakas patiekalui suteiks neapsakomo aromato, o žiupsnis prieskoninių žolelių pavers patiekalą nepamirštamu.
Kepta antis apelsinų marinate
- Antis 1-1.5 kg
- Apelsinai 2 vnt
- Sojų padažas 3 šaukštai
- Česnakai 3 vnt
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Prieskoninės žolelės pagal skonį
- Augalinis aliejus
-
Pradėkite nuo paruošiamųjų darbų. Antį būtinai išplaukite, nusausinkite, apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai nuplaukite - naudosime tiek apelsinų žievelę tiek ir apelsino sultis.
-
Apelsino sultis išspauskite į atskirą indą bei įtarkuokite apelsino žievelės. Gautą masę sumaišykite su tarkuotu česnaku, sojos padažu, druska, pipirais bei savo mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis. Ištepkite antį paruoštu marinatu ir palikite marinuotis 3-4 valandas.
-
Paruoškite skardą ištepdami aliejumi ir pašaukite užmarinuotą antį į orkaitę. Pirmiausia 10-15 min. apskrudinkite antį 220°C įkaitintoje orkaitėje, tuomet kepimo temperatūrą sumažinkite iki 160°C ir kepkite dar apie 1–1:30 val. Taip pat, nepamirškite periodiškai, kas 20-30 min. (o dar geriau - kas 15 min.) aptepti antį nuvarvėjusiais riebalais. Rezultatas - sultinga mėsa ir traški odelė. Skanaus!
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai