Kepta antis

Kepta antis apelsinų marinate

Kepta antis, tai labai dažnas šventinio stalo patiekalas, tačiau reikia nepamiršti, kad jis taip pat puikiai tinka skaniems pietums ar vakarienei. Šio recepto paslaptis yra marinatas – apelsinų saldumas derės su sojų padažo aitrumu, česnakas patiekalui suteiks neapsakomo aromato, o žiupsnis prieskoninių žolelių pavers patiekalą nepamirštamu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Antis 1-1.5 kg
  • Apelsinai 2 vnt
  • Sojų padažas 3 šaukštai
  • Česnakai 3 vnt
  • Druska  pagal skonį
  • Pipirai  pagal skonį
  • Prieskoninės žolelės  pagal skonį
  • Augalinis aliejus  
Paruošimo būdas
1 val 30 min Spausdinti
  • Pradėkite nuo paruošiamųjų darbų. Antį būtinai išplaukite, nusausinkite, apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai nuplaukite - naudosime tiek apelsinų žievelę tiek ir apelsino sultis.

  • Apelsino sultis išspauskite į atskirą indą bei įtarkuokite apelsino žievelės. Gautą masę sumaišykite su tarkuotu česnaku, sojos padažu, druska, pipirais bei savo mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis. Ištepkite antį paruoštu marinatu ir palikite marinuotis 3-4 valandas.

  • Paruoškite skardą ištepdami aliejumi ir pašaukite užmarinuotą antį į orkaitę. Pirmiausia 10-15 min. apskrudinkite antį 220°C įkaitintoje orkaitėje, tuomet kepimo temperatūrą sumažinkite iki 160°C ir kepkite dar apie 1–1:30 val. Taip pat, nepamirškite periodiškai, kas 20-30 min. (o dar geriau - kas 15 min.) aptepti antį nuvarvėjusiais riebalais. Rezultatas - sultinga mėsa ir traški odelė. Skanaus!


Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai

Reitingas
( 7 įvertinimų, vid. 45 )
Parašykite komentarą