Birus ryžiai

Kaip išvirti birius ryžius?

Birus ryžiai

Ryžių košė – puikus pusryčių patiekalas, arba garnyras prie mėsos ir žuvies. Anksčiau ar vėliau kiekviena šeimininkė galvoja apie tai, kaip išvirti skanią ir birią ryžių košę, ir kiek laiko ją virti. Pateiksime jums kelis svarbius patarimus.

Priklausomai nuo ryžių, jums reikės tokių proporcijų vandens ir ryžių:

Įprastiems ryžiams reikia – 1.8 stiklinės vandens 1 stiklinei ryžių.
„Basmati“ ar „jasmine“ rūšių ryžiams – 1.5 stiklinės vandens 1 stiklinei ryžių.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Ryžiai 2 stiklinės
  • Vanduo 3.6 stiklinės
  • Druska  pagal skonį
Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Prieš verdant ryžius, juos reikia kruopščiai nuskaluoti. Skaluokite ryžius 3-4 kartus šaltame vandenyje, kol vanduo bus skaidrus. Nuo skalavimo priklauso, ar ryžiai sulimpa.

  • Užvirinkite vandenį, vos tik vandeniui užvirus, pasūdykite ir suberkite ryžius. Ryžius tolygiai paskirstykite šaukštų, bet ne per daug. Norint, kad ryžiai būtų birus, galite įpilti šiek tiek aliejaus. Virkite ryžius 15 minučių su uždengtu dangčiu ant minimalios ugnies.

  • Praėjus 15 min. nuimkite ryžius nuo ugnies ir leiskite ryžiams dar pastovėti 10-15 min., tik tada galite atidengti dangtį ir patiekti.


Daugiau košių receptų rasite čia: Košės

Reitingas
( 5 įvertinimų, vid. 4.65 )
Parašykite komentarą