Sorų košė

Sorų košė su pienu

Sorų košė – skani, sveika ir greitai pagaminama košė. Įprastai, sorų košė verdama vandenyje, arba su pienu. Jeigu rytais mėgstate valgyti košes, šis receptas – kaip tik jums.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Sorų kruopos1 puodelis
  • Vanduo2 puodeliai
  • Pienas2 puodeliai
  • Druska¼ šaukštelio
  • Cukrus pagal skonį
  • Sviestas pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 476 kcal

Baltymų: 17.9 g

Riebalų: 10.5 g

Angliavandenių: 78.9 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Sorų kruopas užplikykite ir nuplaukite iki skaidraus vandens.

  • Užpilkite soras vandeniu (kruopų ir vandens santykis 1:2)

  • Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir virkite toliau iki tol, kol vanduo išgaruos, tada įpilkite pieno (santykis 1:2) ir sumažinkite ugnį iki minimumo.

  • Virkite košę nuolat maišydami iki kol sutirštės (apie 20 min.)

  • Pabaigoje galite uždengti košę dangčiu ir leisti pastovėti, arba įdėkite sviesto (1-2 šaukštai) ir pateikite.


Daugiau košių receptų rasite: Košės

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: