Sorų košė

Sorų košė su pienu

Sorų košė – skani, sveika ir greitai pagaminama košė. Įprastai, sorų košė verdama vandenyje, arba su pienu. Jeigu rytais mėgstate valgyti košes, šis receptas – kaip tik jums.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Sorų kruopos 1 puodelis
  • Vanduo 2 puodeliai
  • Pienas 2 puodeliai
  • Druska ¼ šaukštelio
  • Cukrus  pagal skonį
  • Sviestas  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 476 kcal

Baltymų: 17.9 g

Riebalų: 10.5 g

Angliavandenių: 78.9 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Sorų kruopas užplikykite ir nuplaukite iki skaidraus vandens.

  • Užpilkite soras vandeniu (kruopų ir vandens santykis 1:2)

  • Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir virkite toliau iki tol, kol vanduo išgaruos, tada įpilkite pieno (santykis 1:2) ir sumažinkite ugnį iki minimumo.

  • Virkite košę nuolat maišydami iki kol sutirštės (apie 20 min.)

  • Pabaigoje galite uždengti košę dangčiu ir leisti pastovėti, arba įdėkite sviesto (1-2 šaukštai) ir pateikite.


Daugiau košių receptų rasite: Košės

Reitingas
( 5 įvertinimų, vid. 4.65 )
Parašykite komentarą