Sorų košė – skani, sveika ir greitai pagaminama košė. Įprastai, sorų košė verdama vandenyje, arba su pienu. Jeigu rytais mėgstate valgyti košes, šis receptas – kaip tik jums.
Sorų košė su pienu
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Sorų kruopos 1 puodelis
- Vanduo 2 puodeliai
- Pienas 2 puodeliai
- Druska ¼ šaukštelio
- Cukrus pagal skonį
- Sviestas pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 476 kcal
Baltymų: 17.9 g
Riebalų: 10.5 g
Angliavandenių: 78.9 g
Paruošimo būdas
-
Sorų kruopas užplikykite ir nuplaukite iki skaidraus vandens.
-
Užpilkite soras vandeniu (kruopų ir vandens santykis 1:2)
-
Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir virkite toliau iki tol, kol vanduo išgaruos, tada įpilkite pieno (santykis 1:2) ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
-
Virkite košę nuolat maišydami iki kol sutirštės (apie 20 min.)
-
Pabaigoje galite uždengti košę dangčiu ir leisti pastovėti, arba įdėkite sviesto (1-2 šaukštai) ir pateikite.
Daugiau košių receptų rasite: Košės