Paprastas mielinių blynų receptas. Blynai gaunasi ploni, minkštučiai ir labai skanūs. Svarbiausia mielinei tešlai duoti pastovėti šiltoje vietoje – ji turi padvigubėti, ir pasidengti oro puslelėmis.
Mieliniai blynai (per visą keptuvę)
- Pienas 800 ml
- Kiaušiniai 4 vnt
- Cukrus 110 g
- Druska 10 g
- Kvietiniai miltai 400 g
- Sausos mielės 10 g
- Sviestas 200 g
Kalorijų: 705 kcal
Baltymų: 16.5 g
Riebalų: 37.6 g
Angliavandenių: 75.8 g
-
Į pašildytą pieną įmuškite kiaušinius ir pradėkite maišyti. Nelaukdami, įberkite cukraus ir druskos. Kuo šiltesnis pienas, tuo greičiau ir lengviau ištirps cukrus, tačiau jis neturėtų būti karštas.
-
Išsijotus kvietinius miltus supilkite į pieną. (pilkite iš lėto, nuolat maišykite, kad neliktų miltų kamuoliukų.)
-
Po minutės į tešlą supilkite mieles ir maišykite apie 5 min. (galite panaudoti mikserį). Po 5 min. mielės pradės burbuliuoti. Uždenkite indą folija ir padėkite 30 min. į šiltą vietą. Patartina tešlą laikyti prie viryklės, kad oro temperatūra aplink indą būtų aukštesnė už kambario temperatūrą.
-
Prabėgus pusvalandžiui į tešlą įpilkite 160 gramų lydyto karšto sviesto, sumaišykite ir vėl atidėkite keptuvę 15 minučių į šiltą vietą.
-
Paruošta mielių tešla turi pakilti du kartus, būti klampi, o paviršius pasidengti burbuliukais. Gerai įkaitinkite keptuvę. Blynus galima kepti ketaus keptuvėje - svarbiausia, kad ji gerai sušiltų. Samčiu įpilkite tešlos į keptuvę, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną. (pilant tešlą keptuvę patartina laikyti ore).
-
Po 1-2 min. blyno paviršius pasidengs sproginėjančiomis oro pūslelėmis. Tai reiškia, kad galima apversti blyną. Paruoštus mielinius blynus po vieną dėkite į lėkštę ir, kol jie karšti, sutepkite kiekvieną blyną sviestu.
Daugiau blynų receptų rasite: Blynai