Mieliniai blynai

Mieliniai blynai (per visą keptuvę)

Paprastas mielinių blynų receptas. Blynai gaunasi ploni, minkštučiai ir labai skanūs. Svarbiausia mielinei tešlai duoti pastovėti šiltoje vietoje – ji turi padvigubėti, ir pasidengti oro puslelėmis.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas 800 ml
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 110 g
  • Druska 10 g
  • Kvietiniai miltai 400 g
  • Sausos mielės 10 g
  • Sviestas 200 g
Energinė vertė

Kalorijų: 705 kcal

Baltymų: 16.5 g

Riebalų: 37.6 g

Angliavandenių: 75.8 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Į pašildytą pieną įmuškite kiaušinius ir pradėkite maišyti. Nelaukdami, įberkite cukraus ir druskos. Kuo šiltesnis pienas, tuo greičiau ir lengviau ištirps cukrus, tačiau jis neturėtų būti karštas.

  • Išsijotus kvietinius miltus supilkite į pieną. (pilkite iš lėto, nuolat maišykite, kad neliktų miltų kamuoliukų.)

  • Po minutės į tešlą supilkite mieles ir maišykite apie 5 min. (galite panaudoti mikserį). Po 5 min. mielės pradės burbuliuoti. Uždenkite indą folija ir padėkite 30 min. į šiltą vietą. Patartina tešlą laikyti prie viryklės, kad oro temperatūra aplink indą būtų aukštesnė už kambario temperatūrą.

  • Prabėgus pusvalandžiui į tešlą įpilkite 160 gramų lydyto karšto sviesto, sumaišykite ir vėl atidėkite keptuvę 15 minučių į šiltą vietą.

  • Paruošta mielių tešla turi pakilti du kartus, būti klampi, o paviršius pasidengti burbuliukais. Gerai įkaitinkite keptuvę. Blynus galima kepti ketaus keptuvėje - svarbiausia, kad ji gerai sušiltų. Samčiu įpilkite tešlos į keptuvę, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną. (pilant tešlą keptuvę patartina laikyti ore).

  • Po 1-2 min. blyno paviršius pasidengs sproginėjančiomis oro pūslelėmis. Tai reiškia, kad galima apversti blyną. Paruoštus mielinius blynus po vieną dėkite į lėkštę ir, kol jie karšti, sutepkite kiekvieną blyną sviestu.


Daugiau blynų receptų rasite: Blynai

Reitingas
( 5 įvertinimų, vid. 45 )
Parašykite komentarą