Vyšnių klafutis

Vyšnių klafutis su vanile

Klafutis („Clafoutis“) – yra vienas mėgstamiausių vaisių desertų Prancūzijoje. Šis desertas su vyšniomis paruošiamas lengvai ir greitai iš prieinamų ingredientų.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vyšnios 500 g
  • Kvietiniai miltai 125 g
  • Cukrus 250 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Grietinė 350 g
  • Pienas 1 stiklinė
  • Citrina 1 vnt
  • Vanilinas  žiupsnelis
  • Druska  žiupsnelis
Energinė vertė

Kalorijų: 357 kcal

Baltymų: 8.8 g

Riebalų: 12.1 g

Angliavandenių: 53.1 g

Paruošimo būdas
1 val 10 min Spausdinti
  • Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir tolygiai suberkite ant kepimo formos dugno, ant viršaus pabarstykite 50 g. cukraus ir palikite 30 min.

  • Tuo tarpu išsijokite miltus, pasūdykite, įdėkite vanilės cukrų, citrinos žievelę ir likusį cukrų. Viską išmaišykite, masės viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite plaktus kiaušinius. Maišykite miltus su kiaušiniais iki vientisos masės, tada įdėkite grietinę ir pabaigai supilkite pieną.

  • Supilkite tešlą ant uogų ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 min. Vyšnių klafutis turėtų paruduoti ir pakilti.


Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą