Kiaušiniai puode

Kiek laiko virti kiaušinius? (Virimo taisyklės)

Kiaušiniai puode

Nėra nieko paprastesnio nei išvirti kiaušinius – visi mes tą puikiai žinome! Tačiau, ne visi ir ne visada žino kiek laiko virti kiaušinius. Virimo laikas priklauso nuo to, kokių kiaušinių norite – kietų ar minkštų:

  • Pilnai paruošti (kietai virti) kiaušiniai, verdami 10 minučių nuo užvirimo momento;
  • Pusiau skysti kiaušiniai verdami kiek mažiau: 5–6 minutes;
  • Norint gauti visiškai skystus kiaušinius, virkite 2-3 minutes;
  • Naminius šviežius kiaušinius virkite ilgiau – nuo 8 iki 13 minučių.

Kiek laiko virti kiausinius

Kiaušinių virimo taisyklės:

  • Stenkitės nedėti į verdantį vandenį tik ką iš šaldytuvo ištraukto kiaušinio. Taip rizikuojate, kad šaltas kiaušinis sąveikaujant su verdančiu vandeniu įtrūks.
  • Norint išvengti nemalonaus kiaušinio įtrūkimo, reikia naudoti nedidelį puodą. Kai vietos daug – kiaušiniai gali susitrenkti ir sutrūkinėti.
  • Jeigu kiaušinio lukštas įtrūko – nepagailėkite gero žiupsnio druskos ir pasūdykite vandenį. Be to, nepamirškite, kad tokius kiaušinius verdame 1 minute ilgiau.
  • Prieš verdant kiaušinius, siūlytina juos praplauti.
  • Pasūdytas vanduo taip pat padės išvirusius kiaušinius lengviau nulupti.
  • Jeigu kiaušiniai labai švieži, virkite juos šiek tiek ilgiau (papildomai +-3min)
  • Svarbus ne tik virimo laikas, tačiau ir temperatūra. Verdant kiaušinius ant stiprios ugnies, baltymas tampa kietas, o trynys minkštesnis. Verdant ant silpnos ugnies trynys bus kietas, o baltymas bus per skystas. Todėl geriausia rinktis vidutinę virimo temperatūrą.
  • Puode esantis vanduo, turi visiškai padengti kiaušinius.
  • Virtus ir nesuvalgytus kiaušinius (su lukštu) šaldytuve galite laikyti iki savaitės laiko.
  • Įdomus faktas: norint patikrinti ar kiaušinis virtas ar ne, reikia jį pasukti. Virtas kiaušinis sukasi lengvai, o žalias 1-2 kartus apsisukęs sustos.

Kaip patikrinti ar kiaušinis šviežias?

Įdėkite kiaušinį į indą su vandeniu, kiaušinis yra labai šviežias jeigu gulės ant šono indo dugne, savaitės senumo kaušinis gulės indo dugne, tačiau su pakeltu storesniu galu į viršų, 3-jų savaičių senumo kiaušinis apsivers storuoju galu į dugną, blogas kiaušinis plūduriuos vandens paviršiuje.

Ingredientai
  • Kiaušiniai 
  • Vanduo 
  • Druska 
Paruošimo būdas
10 min Spausdinti
  • Nuplaukite kiaušinius ir užvirkite vandenį.

  • Kai vanduo užvirs, įdėkite kiaušinius į pasūdytą vandenį ir virkite nuo 5 iki 10 min. (priklausomai nuo to, kokių kiaušinių norite)

  • Užvirus, kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu.

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 55 )
Komentarų: 1
  1. Eglė

    Aciu uznaudingus patarimus, ypac idomu buvo paskaityti kaip patikrinti ar kiausinis sviezias :cool:

Parašykite komentarą