Labai skani ir sveika granola namų sąlygomis. Granolą pasigaminti be galo paprasta: tereikia viską sumaišyti ir iškepti pagal receptą. Be to, vienus ingredientus galite lengvai pakeisti kitais.
Naminė granola
Ingredientai
- Viso grūdo avižiniai dribsniai 2 stiklinės
- Kokoso drožlės 1.5 stiklinės
- Riešutai (migdolai, anakardžiai, lazdyno ir kedro) 1 stiklinė
- Saulėgrąžų ir moliūgų sėklos ½ stiklinės
- Cinamonas 1 šaukštelis
- Druska žiupsnelis
- Vanilės esencija 1 šaukštelis
- Tirpintas kokosų aliejus 3 šaukštai
- Klevų sirupas arba medus ½ stiklinės
- Džiovinti vaisiai (spanguolės ir razinos) 1 stiklinė
Paruošimo būdas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Ant keptuvės lengvai paskrudinkite riešutus.
-
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus džiovintus vaisius.
-
Kitame inde kartu sumaišykite aliejų, medų (jei medus nėra skystas, pašildikyte mikrobangų krosnelėje) ir vanilės esenciją. Supilkite į sausų produktų masę ir viską išmaišykite.
-
Granolą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstykite.
-
Kepkite 30 min, nepamirškite kas 10 min pamaišyti.
-
Ištraukus iš orkaitės suberkite džiovintus vaisius, pamaišykite ir pilnai atvėsinkite. Atvėsusią granola sudėkite į sandariai uždaromą indelį. P.S. stiklinė – 250 ml.
Daugiau pusryčių receptų rasite čia: Pusryčiai