Manų košė – vienas labiausiai įsimintinų patiekalų iš vaikystės. Ir visai neatsitiktinai – mus maitino būtent šia koše, nes jį ne tik skani, bet ir sveika. Šiose kruopose gausu kalcio, kalio, fosforo ir kitų B grupės vitaminų. Be to, košei išvirti užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tinka prie pusryčių stalo.
Manų košė
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Pienas 1 puodelis
- Manų kruopos 4 šaukšteliai
- Druska žiupsnelis
- Cukrus 2 šaukšteliai
Energinė vertė
Kalorijų: 323 kcal
Baltymų: 10.5 g
Riebalų: 7.6 g
Angliavandenių: 54.9 g
Paruošimo būdas
-
Manų kruopas, druską, cukrų sudėkite į atskirą dubenį.
-
Keliom sekundėm prieš užverdant pienui, plona srovele supilkite manų kruopas su cukrumi ir druska.
-
Užvirus, košę 2-3 minutes maišykite ant silpnos ugnies, tada uždarykite dangtį ir apvyniokite rankšluosčiu, palikite 10–15 minučių.
-
Pagal skonį manų košę galite pagardinti cinamonu, sviestu, uogomis ar uogiene.
Daugiau košių receptų rasite čia: Košės
Labai skani košė. Rekomenduoju
Sveiki,
O recepte 4 šaukšteliai tai arbatiniai ar valgomieji?
Sveiki, arbatiniai