Manų košė

Manų košė

Manų košė – vienas labiausiai įsimintinų patiekalų iš vaikystės. Ir visai neatsitiktinai – mus maitino būtent šia koše, nes jį ne tik skani, bet ir sveika. Šiose kruopose gausu kalcio, kalio, fosforo ir kitų B grupės vitaminų. Be to, košei išvirti užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tinka prie pusryčių stalo.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas 1 puodelis
  • Manų kruopos 4 šaukšteliai
  • Druska  žiupsnelis
  • Cukrus 2 šaukšteliai
Energinė vertė

Kalorijų: 323 kcal

Baltymų: 10.5 g

Riebalų: 7.6 g

Angliavandenių: 54.9 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Manų kruopas, druską, cukrų sudėkite į atskirą dubenį.

  • Keliom sekundėm prieš užverdant pienui, plona srovele supilkite manų kruopas su cukrumi ir druska.

  • Užvirus, košę 2-3 minutes maišykite ant silpnos ugnies, tada uždarykite dangtį ir apvyniokite rankšluosčiu, palikite 10–15 minučių.

  • Pagal skonį manų košę galite pagardinti cinamonu, sviestu, uogomis ar uogiene.


Daugiau košių receptų rasite čia: Košės

Reitingas
( 26 įvertinimų, vid. 3.855 )
Komentarų: 3
  1. Egle

    Labai skani košė. Rekomenduoju

  2. Ieva

    Sveiki,
    O recepte 4 šaukšteliai tai arbatiniai ar valgomieji?

    1. Beata (autorius)

      Sveiki, arbatiniai :)

Parašykite komentarą