Lietiniai blynai su varške ir šokolado padažu

Lietiniai blynai su varške ir šokolado padažu

Blynai su varške – puikus desertas ar užkandis pusryčiams. O jei dar užpilsite lietinius blynus šokolado padažu ar aviečiu džemu, išvis skanumėlis! Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite patys.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 1 puodelis
  • Pienas 2 puodeliai
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Lydytas sviestas 2 šaukštai
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Cukrus 1 šaukštelis
  • Įdarui su varške:
  • Varškė 300 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus 2 šaukštai
  • Vanilė 1 žiupsnelis
  • Šokoladiniam padažui:
  • Cukrus ½ puodelio
  • Vandens ½ puodelio
  • Kakava ¼ puodelio
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Aviečių džemui su CHIA sėklom:
  • Avietės (tinka ir šaldytos) 200 g
  • CHIA sėklos 1.5 šaukštai
  • Klevo sirupas 2.5 šaukštai
Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Išplakite kiaušinius su lydytu sviestu, druska ir cukrumi. Supilkite vieną puodelį pieno ir miltus. Šluotele maišykite tešlą ir po truputį pilkite likusį puodelį pieno. Paruoštai tešlai leiskite pastovėt 10-15 min. Tuo tarpu galima paruošti įdarą ir kitus pagardus.

  • Įdarui: varškę šakute sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vanile. Atidėkite į šalį.

  • Šokoladiniam padažui: Į puodelį supilkite vandenį ir kakavą. Kaitindami ant vidutinės ugnies, maišykite šluotele kol kakava ištirps ir neliks gumuliukų. Suberkite cukrų ir druską. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir dar keletą minučių pavirkite. Nuimkite nuo ugnies, įpilkite į sandarų stiklainiuką ir laikykite šaldytuve.

  • Aviečių džemui: Uogas šakute sutrinkite su likusiais ingredientais. Palikite kelioms minutėms, kol išbrinks.


Daugiau blynų receptų rasite: Blynai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą