Amerikietiški blyneliai (angl. „pancakes“) – vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų JAV ir Kanadoje. Labai gardūs ir purūs blyneliai yra neatsiejama pusryčių dalis. Blynelius tiekite su klevų sirupų, uogomis, ar kitais pagardais.
Amerikietiški blyneliai
- Kvietiniai miltai 250 g
- Pienas 300 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 3 šaukštai
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Augalinis aliejus 2 šaukštai
- Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kalorijų: 242 kcal
Baltymų: 6.5 g
Riebalų: 7.8 g
Angliavandenių: 36.7 g
-
Suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol pasirodys putos. Pieną pašildykite ant mažos ugnies, bet neužvirinkite, ir įpilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Tada supilkite augalinį aliejų, ir vėl gerai išmaišykite.
-
Dalimis suberkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Kartu su miltais įmaišykite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tešla turėtų būti kondensuoto pieno konsistencijos.
-
Įkaitinkite keptuvę su nesvylančia danga (aliejaus nenaudokite) ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Dėkite po vieną šaukštą tešlos taip suformuodami blynelį.
-
Kepkite amerikietiškus blynelius iš abiejų pusių iki gražios auksinės rudos spalvos, arba kol viršuje iškils burbuliukai. Patiekite blynelius su klevų sirupų, ar kitais Jūsų mėgstamais pagardais.
Daugiau blynų receptų rasite: Blynai