Amerikietiški blynai

Amerikietiški blyneliai

Amerikietiški blyneliai (angl. „pancakes“) – vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų JAV ir Kanadoje. Labai gardūs ir purūs blyneliai yra neatsiejama pusryčių dalis. Blynelius tiekite su klevų sirupų, uogomis, ar kitais pagardais.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 250 g
  • Pienas 300 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Cukrus 3 šaukštai
  • Kepimo milteliai 1 šaukštelis
  • Augalinis aliejus 2 šaukštai
  • Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Energinė vertė

Kalorijų: 242 kcal

Baltymų: 6.5 g

Riebalų: 7.8 g

Angliavandenių: 36.7 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol pasirodys putos. Pieną pašildykite ant mažos ugnies, bet neužvirinkite, ir įpilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Tada supilkite augalinį aliejų, ir vėl gerai išmaišykite.

  • Dalimis suberkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Kartu su miltais įmaišykite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tešla turėtų būti kondensuoto pieno konsistencijos.

  • Įkaitinkite keptuvę su nesvylančia danga (aliejaus nenaudokite) ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Dėkite po vieną šaukštą tešlos taip suformuodami blynelį.

  • Kepkite amerikietiškus blynelius iš abiejų pusių iki gražios auksinės rudos spalvos, arba kol viršuje iškils burbuliukai. Patiekite blynelius su klevų sirupų, ar kitais Jūsų mėgstamais pagardais.


Daugiau blynų receptų rasite: Blynai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą