Šių salotų receptą taip pat vadinu barščių mišraine. Tai močiutės salotos žiemai su burokėliais ir paprikomis, kurias gaminu kartą per 2 ar net 3 metus. Žiemą jos labai praverčia, kai norisi išsivirti barščių ir negaišti laiko daržovėms troškinti, tačiau ir kaip salotos ši mišrainė labai tinka.
Močiūtės burokėlių mišrainė žiemai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Burokėliai 4 kg
- Pomidorai 1,5 kg
- Saldžiosios paprikos 500 g
- Svogūnai 500 g
- Česnakai 200 g
- Petražoliai 2 ryšulėliai
- Druskos 60 g
- Cukrus 200 g
- Actas 9% 200 ml
- Augalinis aliejus 500 ml
Energinė vertė
Kalorijų: 8070 kcal
Baltymų: 107 g
Riebalų: 510 g
Angliavandenių: 815 g
Paruošimo būdas
-
Nuluptus burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
-
Susmulkinkite svogūnus ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje
-
Pomidorus, svogūnus, paprikas, petražoles ir česnakus sumalkite.
-
Visus ingredientus sudėkite į didelį puodą, gerai išmaišykite. Užvirinkite ir virkite 15–20 minučių.
-
Karštą burokėlių mišrainę supilkite į iškaitintus stiklainius, sandariai uždarykite ir palikite visiškai atvėsti. Turėtų gautis apie 10 stiklainių (0.75 l)