Močiūtės burokėlių salotos žiemai

Močiūtės burokėlių mišrainė žiemai

Šių salotų receptą taip pat vadinu barščių mišraine. Tai močiutės salotos žiemai su burokėliais ir paprikomis, kurias gaminu kartą per 2 ar net 3 metus. Žiemą jos labai praverčia, kai norisi išsivirti barščių ir negaišti laiko daržovėms troškinti, tačiau ir kaip salotos ši mišrainė labai tinka.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Burokėliai 4 kg
  • Pomidorai 1,5 kg
  • Saldžiosios paprikos 500 g
  • Svogūnai 500 g
  • Česnakai 200 g
  • Petražoliai 2 ryšulėliai
  • Druskos 60 g
  • Cukrus 200 g
  • Actas 9% 200 ml
  • Augalinis aliejus 500 ml
Energinė vertė

Kalorijų: 8070 kcal

Baltymų: 107 g

Riebalų: 510 g

Angliavandenių: 815 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Nuluptus burokėlius sutarkuokite stambia tarka.

  • Susmulkinkite svogūnus ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje

  • Pomidorus, svogūnus, paprikas, petražoles ir česnakus sumalkite.

  • Visus ingredientus sudėkite į didelį puodą, gerai išmaišykite. Užvirinkite ir virkite 15–20 minučių.

  • Karštą burokėlių mišrainę supilkite į iškaitintus stiklainius, sandariai uždarykite ir palikite visiškai atvėsti. Turėtų gautis apie 10 stiklainių (0.75 l)

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą