Silkė pataluose – Rusijos virtuvės klasikinės salotos iš silkės ir daržovių, vienas populiariausių Naujųjų metų ir Kalėdų patiekalų. Mišrainei pagaminti, kaip ingredientą galima naudoti ir obuolius bei keisti sluoksniavimo eigą.
Silkė pataluose su burokėliais
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Burokėliai 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Majonezas pagal skonį
- Svogūnai ½ vnt
- Bulvės 1 vnt
- Silkė 200 g
Energinė vertė
Kalorijų: 1002 kcal
Baltymų: 55 g
Riebalų: 66.8 g
Angliavandenių: 48.4 g
Paruošimo būdas
-
Išvirkite burokėlius, morkas, bulves ir kiaušinius.
-
Smulkiai supjaustykite svogūną.
-
Nulupkite ataušusias daržoves. Bulves ir kiaušinius taip pat smulkiai supjaustykite. Burokėlius ir morkas sutarkuokite.
-
Išvalykite silkę nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabaliukais.
-
Sluoksniavimas: į dubens dugną arba didelę lėkštę klojame silkę, tada svogūnus, bulves, kiaušinius, morkas ir burokėlius.
-
Kiekvieno sluoksnio viršų plonai aptepkite majonezu ir dėkite į šaldytuvą porai valandų.
Daugiau salotų receptų rasite: Salotos