Silkė pataluose su burokėliais

Silkė pataluose su burokėliais

Silkė pataluose – Rusijos virtuvės klasikinės salotos iš silkės ir daržovių, vienas populiariausių Naujųjų metų ir Kalėdų patiekalų. Mišrainei pagaminti, kaip ingredientą galima naudoti ir obuolius bei keisti sluoksniavimo eigą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Burokėliai 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Majonezas  pagal skonį
  • Svogūnai ½ vnt
  • Bulvės 1 vnt
  • Silkė 200 g
Energinė vertė

Kalorijų: 1002 kcal

Baltymų: 55 g

Riebalų: 66.8 g

Angliavandenių: 48.4 g

Paruošimo būdas
50 min Spausdinti
  • Išvirkite burokėlius, morkas, bulves ir kiaušinius.

  • Smulkiai supjaustykite svogūną.

  • Nulupkite ataušusias daržoves. Bulves ir kiaušinius taip pat smulkiai supjaustykite. Burokėlius ir morkas sutarkuokite.

  • Išvalykite silkę nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabaliukais.

  • Sluoksniavimas: į dubens dugną arba didelę lėkštę klojame silkę, tada svogūnus, bulves, kiaušinius, morkas ir burokėlius.

  • Kiekvieno sluoksnio viršų plonai aptepkite majonezu ir dėkite į šaldytuvą porai valandų.


Daugiau salotų receptų rasite: Salotos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą