Šviežių kopūstų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Daugeliui šios šviežių kopūstų salotos žinomos iš valgyklų, o populiarumas išlieka iki šiol. Salotų skonio paslaptis – smulkintų kopūstų šildymas ant didelės ugnies. Šios salotos puikiai papildo mėsos ir žuvies patiekalus, dera prie bet kokios košės ar garnyro.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Baltagūžiai kopūstai 500 g
  • Morkos 1 vnt
  • Obuolių actas, 6% 2 šaukštai
  • Cukrus 1 šaukštas
  • Druska 1 šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Paruošimo būdas
10 min Spausdinti
  • Baltagūžius kopūstus susmulkinkite juostelėmis, ir perkelkite į gilų puodą ar troškintuvą. Pasūdykite, įpilkite acto ir pašildykite kopūstus 2 min. ant stiprios ugnies nuolat maišydami, kad jie suminkštėtų. Jų kepti ar troškinti nereikia.

  • Tada į kopūstus įberkite cukraus, viskas gerai išmaišykite, ir sudėkite į indą salotoms.

  • Morkas nulupkite ir susmulkinkite ant rupios trintuvės bei perkelkite į kopūstus.

  • Tada į kopūstų salotas įpilkite augalinį aliejų ir vėl viską gerai išmaišykite. Palikite skoniams persisunkti mažiausiai 20 minučių. Skanaus!


Ieškokite kitų salotų receptų.

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą