Virtinukai su varške – ukrainietiškos virtuvės klasika. Virtiniai „tinginiai“ lengviems pusryčiams arba vakarienei. Išbandykite šį receptą ir mėgausitės varškės virtinukais jau po 15 min.
Virtinukai su varške
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Cukrus 1 šaukštas
- Sausa varškė 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kvietiniai miltai 1 puodelis
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 335 kcal
Baltymų: 25.6 g
Riebalų: 8.9 g
Angliavandenių: 43.4 g
Paruošimo būdas
-
Pastatykite puodą su vandeniu ant viryklės ir pradėkite virti.
-
Gerai išmaišykite varškę, kiaušinius, cukrų. Įpilkite pusę stiklinės miltų. Gausite varškės tešlą.
-
Ant stalo išbarstykite pusę stiklinės miltų. Apvoliokite paruoštą tešlą miltuose.
-
Iškočiokite tešlą į dešreles, supjaustykite gabalėliais ir šiek tiek suspauskite iš abiejų pusių, pamerkdami į miltus.
-
Kai vanduo užvirs, pasūdykite ir meskite virtinukus į puodą. Virkite apie 3 min.
-
Varškės virtinukus patiekite su cukrumi, grietine, kondensuotu pienu, uogiene ir kt.
Daugiau varškės patiekalų receptų rasite: Varškės patiekalai