Vištiena laimo marinate

Vištiena čili laimo marinate

„Laimas, čili pipiras…“ – marinatas, kuris nepaliks abejingų. Šie pikantiški deriniai, vištienai suteikia sultingumo, čili poskonio bei skanią rūgštelę.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos krūtinėlė 1 kg
  • Laimo žievelės 2-3 šaukštai
  • Laimo sultys 4 šaukštai
  • Čili pipirai 2 
  • Šviežios kalendros  sauja
  • Aliejus 2 šaukštai
  • Medus 1 šaukštas
  • Druska  pagal skonį
Paruošimo būdas
50 min Spausdinti
  • Inde, kuriame ketiname marinuoti vištieną, sutarkuojame 2-3 valgomus šaukštus laimo žievelės.

  • Laimus pjauname per pusę ir iš jų išspaudžiame sultis.

  • 2 čili pipirus, česnako skilteles, kalendrą - pjaustome, smulkiname ir dedame į indą.

  • Gautą marinatą pagardiname aliejumi bei medumi.

  • Dedame žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišome ir įdedame vištienos dalis.

  • Po 30-40 min vištiena bus paruošta kepimui.

  • Kepant keptuvėje: kepkite po 5 min. iš abiejų pusių. Kepant orkaitėje: kepkite ant grotelių 230 °C temperatūroje po 6 min. iš abiejų pusių.


Daugiau vištienos patiekalų receptų rasite čia: Vištienos patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą