Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais

Įdarytos paprikos — paprastas ir skanus patiekalas, populiarus įvairiose pasaulio virtuvėse. Šioje recepto versijoje paprikos įdarytos ryžiais ir faršu, tačiau galite gardinti įvairiais kitais priedais.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Faršas½ kg
  • Saldžiosios paprikos8 vnt
  • Ryžiai½ stiklinės
  • Morkos200 g
  • Svogūnai3 vnt
  • Grietinė100 g
  • Pomidorų pasta3 šaukštai
  • Druska pagal skonį
  • Augalinis aliejus2 šaukštai
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 494 kcal

Baltymų: 25.2 g

Riebalų: 25.6 g

Angliavandenių: 40.3 g

Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Pusę turimų svogūnų pakepinkite keptuvėje (3 min.), tada ant viršaus suberkite pusę sutarkuotų morkų ir dar pakepinkite viską 3-4 min.

  • Ryžius (100 g.) virkite apie 10 min (nereikia pilnai išvirti). Atskirame inde išmaišykite pakepintas morkas ir svogūnus su faršu, viską pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

  • Išpjaukite paprikų viršų ir išimkite sėklas. Sudėkite prieš tai paruoštą įdarą į paprikų vidų.

  • Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, galite pasūdyti pagal skonį. Gautą masę išmaišykite su svogūnų ir morkų likučiais ir paskirstykite po visą puodo dugną kur virsite paprikas.

  • Sudėkite į puodą įdarytas paprikas, užpilkite 1 litrą vandens, uždenkite dangteliu ir troškinkite 40 min. ant vidutinės ugnies.


Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą