Virtinukai su varške – ukrainietiškos virtuvės klasika. Virtiniai „tinginiai“ – puikus pasirinkimas lengviems pusryčiams arba vakarienei. Išbandykite šį receptą ir jau po 15 minučių mėgaukitės gardžiais varškės virtinukais.
Virtinukai su varške
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Cukrus 1 šaukštas
- Sausa varškė 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kvietiniai miltai 1 puodelis
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 335 kcal
Baltymų: 25.6 g
Riebalų: 8.9 g
Angliavandenių: 43.4 g
Paruošimo būdas
-
Pastatykite puodą su vandeniu ant viryklės ir pradėkite virti.
-
Gerai išmaišykite varškę, kiaušinius ir cukrų. Įpilkite pusę stiklinės miltų ir sumaišykite, kad gautumėte varškės tešlą.
-
Ant stalo išbarstykite likusią pusę stiklinės miltų. Apvoliokite tešlą miltuose.
-
Suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite pailgus volelius, o šiuos volelius supjaustykite į 1–1,5 cm storio gabalėlius.
-
Kai vanduo užvirs, virkite virtinukus pasūdytame vandenyje apie 2–3 minutes arba kol jie pilnai iškils į paviršių.
Daugiau varškės patiekalų receptų rasite: Varškės patiekalai