Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Omletas – patiekalas, gaminamas iš plaktų kiaušinių. Omletas su sūriu – tai dar skanesnė klasikinio patiekalo versija, kuri puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek greitiems pietums. Šis receptas kilo iš prancūzų virtuvės ir yra vienas labiausiai paplitusių patiekalų pasaulyje.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Pienas 1 šaukštelis
  • Sūris 50 g
  • Sviestas 1 šaukštas
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 650 kcal

Baltymų: 35.4 g

Riebalų: 54.4 g

Angliavandenių: 2.1 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Kiaušinius gerai išplakite su pienu – geriausia tai padaryti įprasta šakute.

  • Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir palaukite, kol jis įkais.

  • Kai tik sviestas nustos putoti, supilkite kiaušinių ir pieno masę, tolygiai paskirstydami ją per visą dugną. Kartais pamaišydami, kad sutvirtėtų kuo daugiau keptuvėje esančio skysčio, leiskite omletui tolygiai kepti.

  • Likus minutei iki visiško paruošimo, per pusę omleto paskirstykite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 20 sekundžių.

  • Naudodami mentelę perlenkite omletą pusiau, uždengdami viena dalimi kitą. Išjunkite ugnį ir palikite keptuvėje dar 30 sekundžių, kad sūris viduje išsilydytų.


Daugiau pusryčių receptų rasite: Pusryčiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą