Omletas – patiekalas, gaminamas iš plaktų kiaušinių. Omletas su sūriu – tai dar skanesnė klasikinio patiekalo versija, kuri puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek greitiems pietums. Šis receptas kilo iš prancūzų virtuvės ir yra vienas labiausiai paplitusių patiekalų pasaulyje.
Omletas su sūriu
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 šaukštelis
- Sūris 50 g
- Sviestas 1 šaukštas
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 650 kcal
Baltymų: 35.4 g
Riebalų: 54.4 g
Angliavandenių: 2.1 g
Paruošimo būdas
-
Kiaušinius gerai išplakite su pienu – geriausia tai padaryti įprasta šakute.
-
Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir palaukite, kol jis įkais.
-
Kai tik sviestas nustos putoti, supilkite kiaušinių ir pieno masę, tolygiai paskirstydami ją per visą dugną. Kartais pamaišydami, kad sutvirtėtų kuo daugiau keptuvėje esančio skysčio, leiskite omletui tolygiai kepti.
-
Likus minutei iki visiško paruošimo, per pusę omleto paskirstykite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 20 sekundžių.
-
Naudodami mentelę perlenkite omletą pusiau, uždengdami viena dalimi kitą. Išjunkite ugnį ir palikite keptuvėje dar 30 sekundžių, kad sūris viduje išsilydytų.
Daugiau pusryčių receptų rasite: Pusryčiai