Omletas

Omletas iš natūralių produktų

Natūralus omletas – tai patiekalas gaminamas iš plaktų kiaušinių. Šio patiekalo receptas kilo iš prancūzų virtuvės ir yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų visame pasaulyje.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Pienas 1 šaukštas
  • Augalinis aliejus 1 šaukštas
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 114 kcal

Baltymų: 5.9 g

Riebalų: 9.6 g

Angliavandenių: 0.6 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Į dubenį ar keptuvę sumuškite kiaušinius, pasūdykite, įpilkite šiek tiek pieno ir suplakite šaukštu ar šakute.

  • Gautą masę supilkite į karštą keptuvę su aliejumi ir pakepinkite ant stiprios ugnies, atsargiai pakratant keptuvę, kad kiaušinių masė sušiltų tolygiai. Kai tik kiaušinienė pradės tirštėti, užverskite jos kraštus iš dviejų pusių į vidurį elastingu peiliu, tokiu būdu omletui suteikiant pailgo pyrago formą; ištraukite jį ant plokštelės ar ovalo formos lėkštės, sutepkite sviesto gabalėliu ir galima valgyti.


Daugiau pusryčių receptų rasite: Pusryčiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą