Omletas

Omletas iš natūralių produktų

Natūralus omletas – tai patiekalas gaminamas iš plaktų kiaušinių. Šio patiekalo receptas kilo iš prancūzų virtuvės ir yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų visame pasaulyje.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaušiniai3 vnt
  • Pienas1 šaukštas
  • Augalinis aliejus1 šaukštas
  • Druska pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 114 kcal

Baltymų: 5.9 g

Riebalų: 9.6 g

Angliavandenių: 0.6 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Į dubenį ar keptuvę sumuškite kiaušinius, pasūdykite, įpilkite šiek tiek pieno ir suplakite šaukštu ar šakute.

  • Gautą masę supilkite į karštą keptuvę su aliejumi ir pakepinkite ant stiprios ugnies, atsargiai pakratant keptuvę, kad kiaušinių masė sušiltų tolygiai. Kai tik kiaušinienė pradės tirštėti, užverskite jos kraštus iš dviejų pusių į vidurį elastingu peiliu, tokiu būdu omletui suteikiant pailgo pyrago formą; ištraukite jį ant plokštelės ar ovalo formos lėkštės, sutepkite sviesto gabalėliu ir galima valgyti.


Daugiau pusryčių receptų rasite: Pusryčiai

Reitingas
( Dar nėra įvertinimų )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: