Natūralus omletas – tai patiekalas gaminamas iš plaktų kiaušinių. Šio patiekalo receptas kilo iš prancūzų virtuvės ir yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų visame pasaulyje.
Omletas iš natūralių produktų
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pienas 1 šaukštas
- Augalinis aliejus 1 šaukštas
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 114 kcal
Baltymų: 5.9 g
Riebalų: 9.6 g
Angliavandenių: 0.6 g
Paruošimo būdas
-
Į dubenį ar keptuvę sumuškite kiaušinius, pasūdykite, įpilkite šiek tiek pieno ir suplakite šaukštu ar šakute.
-
Gautą masę supilkite į karštą keptuvę su aliejumi ir pakepinkite ant stiprios ugnies, atsargiai pakratant keptuvę, kad kiaušinių masė sušiltų tolygiai. Kai tik kiaušinienė pradės tirštėti, užverskite jos kraštus iš dviejų pusių į vidurį elastingu peiliu, tokiu būdu omletui suteikiant pailgo pyrago formą; ištraukite jį ant plokštelės ar ovalo formos lėkštės, sutepkite sviesto gabalėliu ir galima valgyti.
Daugiau pusryčių receptų rasite: Pusryčiai