Varškėčiai

Klasikiniai varškėčiai

Varškėčiai – kepti varškės blynai. Klasikiniame recepte dažniausiai patiekiami su grietine, džemu, uogiene, medaus ar obuolių padažu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Varškė500 g
  • Kiaušiniai1 vnt
  • Kvietiniai miltai2 šaukštai
  • Cukrus2 šaukšteliai
  • Aliejus3 šaukštai
Energinė vertė

Kalorijų: 679 kcal

Baltymų: 48.3 g

Riebalų: 42.9 g

Angliavandenių: 24.7 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Pirmiausia varškę, cukrų, druską bei kiaušinius suplakame, kad gautųsi vientisa masė. Toliau maišydami tešlą, atsargiai supilkite miltus, jei reikia, sumažinkite arba padidinkite miltų kiekį, atsižvelgiant į gautą konsistenciją.

  • Suformuokite norimo dydžio ir formos varškėčius, įkaitinkite aliejų atviroje keptuvėje.

  • Tada apkepkite varškėčius iš abiejų pusių. Stebėkite, kad neprisviltų.

  • Patiekite karštus su grietine ir uogiene.


Paįvairinimui į tešlą galite įdėti nedidelį kiekį vanilės arba vanilinio cukraus.

Daugiau varškės patiekalų receptų rasite: Varškės patiekalai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Komentarų: 1
  1. Matas

    Skanu

Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: