Varškėčiai

Klasikiniai varškėčiai

Varškėčiai – kepti varškės blynai. Klasikiniame recepte dažniausiai patiekiami su grietine, džemu, uogiene, medaus ar obuolių padažu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Varškė 500 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Kvietiniai miltai 2 šaukštai
  • Cukrus 2 šaukštai
  • Aliejus 3 šaukštai
Energinė vertė

Kalorijų: 679 kcal

Baltymų: 48.3 g

Riebalų: 42.9 g

Angliavandenių: 24.7 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Pirmiausia sutrinkite varškę su šauktu. Tada įpilkite cukrų, druską bei įmuškite kiaušinį. Viską gerai sutrinkite šauktu, kad gautųsi vientisa masė. Toliau suberkite miltus, (jei reikia, sumažinkite arba padidinkite miltų kiekį nei nurodyta recepte) ir viską gerai maišykite..

  • Ant lentos paberkite miltų. Išimkite pusę tešlos iš dubens ir dėkite ant miltuoto paviršiaus. Kočėlu arba rankomis iškočiokite juostelę ir ją supjaustykite maždaug 2-3 centimetrų storio gabaliukais, ir šauktų prispauskite kiekvieną gabaliuką, kad gautųsi varškėtis.

  • Suformavus norimo dydžio ir formos varškėčius, apvoliokite juos iš abiejų pusių miltuose ir kepkite įkaitintoje atviroje keptuvėje su aliejumi.

  • Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių. Stebėkite, kad neprisviltų. Tą patį pakartokite su likusia puse tešlos. Varškėčius patiekite karštus su grietine arba uogiene.


Paįvairinimui į tešlą galite įdėti nedidelį kiekį vanilės arba vanilinio cukraus.

Daugiau varškės patiekalų receptų rasite: Varškės patiekalai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 4.335 )
Komentarų: 1
  1. Matas

    Skanu

Parašykite komentarą