Klasikiniai varškėčiai

Klasikiniai varškėčiai

Varškėčiai yra vienas populiariausių varškės patiekalų, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Skaniausi varškėčiai gaminami iš natūralios ir sausos varškės. 

Ingredientai
Porcijos: +
  • Varškė 500 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Kvietiniai miltai 3 šaukštai
  • Cukrus 2 šaukštai
  • Druska ½ šaukštelio
  • Aliejus  
Energinė vertė

Kalorijų: 679 kcal

Baltymų: 48.3 g

Riebalų: 42.9 g

Angliavandenių: 24.7 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Sutrinkite varškę su šauktu iki lygios masės. Įmuškite kiaušinį, įdėkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite. Į varškės masę suberkite miltus, (jei reikia, sumažinkite arba padidinkite miltų kiekį nei nurodyta recepte) ir viską gerai išmaišykite.

  • Pasiimkite į rankas dalį tešlos, suminkykite rankomis, suformuokite rutulį ir ant miltų pabarstytos lentos rankomis iškočiokite „gyvačiukę“ bei supjaustykite ją maždaug 2cm storio gabaliukais. Pakartokie procesą su likusią tešlos mase.

  • Šauktu prispauskite kiekvieną gabaliuką, kad gautųsi varškėtis. Suformavus norimo dydžio ir formos varškėčius, apvoliokite juos iš abiejų pusių miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

  • Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių. Stebėkite, kad neprisviltų. Varškėčius patiekite su grietine arba uogiene.


Ieškokite daugiau varškės patiekalų receptų.

Reitingas
( 5 įvertinimų, vid. 4.45 )
Komentarų: 1
  1. Matas

    Skanu

Parašykite komentarą