Varškėčiai yra vienas populiariausių varškės patiekalų, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Skaniausi varškėčiai gaminami iš natūralios ir sausos varškės.
Klasikiniai varškėčiai
- Varškė 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Kvietiniai miltai 3 šaukštai
- Cukrus 2 šaukštai
- Druska ½ šaukštelio
- Aliejus
Kalorijų: 679 kcal
Baltymų: 48.3 g
Riebalų: 42.9 g
Angliavandenių: 24.7 g
-
Sutrinkite varškę su šauktu iki lygios masės. Įmuškite kiaušinį, įdėkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite. Į varškės masę suberkite miltus, (jei reikia, sumažinkite arba padidinkite miltų kiekį nei nurodyta recepte) ir viską gerai išmaišykite.
-
Pasiimkite į rankas dalį tešlos, suminkykite rankomis, suformuokite rutulį ir ant miltų pabarstytos lentos rankomis iškočiokite „gyvačiukę“ bei supjaustykite ją maždaug 2cm storio gabaliukais. Pakartokie procesą su likusią tešlos mase.
-
Šauktu prispauskite kiekvieną gabaliuką, kad gautųsi varškėtis. Suformavus norimo dydžio ir formos varškėčius, apvoliokite juos iš abiejų pusių miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
-
Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių. Stebėkite, kad neprisviltų. Varškėčius patiekite su grietine arba uogiene.
Ieškokite daugiau varškės patiekalų receptų.
Skanu