Varškės apkepas

Varškės apkepas

Varškės apkepas – skanus, purus ir labai sveikas patiekalas. Geriausias receptas – kai gaminama iš naminės varškės, pridedant razinų ir grietinės.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Varškė 750 g
  • Manų kruopos 4 šaukštai
  • Pienas 1 stiklinė
  • Cukrus 4 šaukštai
  • Vanilinas 2 g
Energinė vertė

Kalorijų: 405 kcal

Baltymų: 41.8 g

Riebalų: 10.4 g

Angliavandenių: 35.9 g

Paruošimo būdas
45 min Spausdinti
  • Sumaišykite kiaušinius su cukrumi (galima naudoti maišytuvą).

  • Įpilkite pieno, vanilino į gautą mišinį ir gerai išmaišykite.

  • Varškę sudėkite į gilų dubenį.

  • Į varškę įmaišykite manų kruopas ir mišinį iš kiaušinių, pieno, cukraus ir vanilino.

  • Pagal pageidavimą galite pridėti vaisių ar uogų.

  • Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. (Galite naudoti maišytuvą)

  • Įkaitintą kepimo formą sutepkite sviestu ir sudėkite į ją varškės mišinį. Kepkite temperatūroje iki 200 laipsnių apie 40–45 minutes.

  • Kai varškės apkepas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės ir duokite atvėsti.


Patiekite su grietine, kondensuotu pienu ar uogiene.

Daugiau varškės patiekalų receptų rasite: Varškės patiekalai

Reitingas
( 6 įvertinimų, vid. 4.55 )
Parašykite komentarą