Omletas – patiekalas iš plaktų kiaušinių. Omleto receptas kilo iš prancūzų virtuvės ir yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų visame pasaulyje.
Omletas su sūriu
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pienas 1 šaukštelis
- Sūris 50 g
- Sviestas 1 šaukštas
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 650 kcal
Baltymų: 35.4 g
Riebalų: 54.4 g
Angliavandenių: 2.1 g
Paruošimo būdas
-
Kiaušinius gerai išplakite su pienu - geriau su įprasta šakute.
-
Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir palaukite kol išils.
-
Kai tik sviestas nustos putoti, įpilkite kiaušinių ir pieno masę, pilnai uždengdami dugną. Reikia nedelsiant pakelti tą omleto dalį kuri priskrus, kad kiaušinio mišinys ištekėtų. Pakartoti taip kelis kartus, švelniai pakratant keptuvę, kad omletas apkeptų iš visų pusių.
-
Likus minutei iki visiško paruošimo, per pusę omleto paskirstykite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 20 sekundžių.
-
Naudodami mentelę apverskite omletą, padengdami kitą omleto pusę. Išjunkite ugnį ir palikite virti dar 30 sekundžių.
Daugiau pusryčių receptų rasite: Pusryčiai