Tai yra vienas paprasčiausių kreminės moliūgų sriubos receptų. Naudingos moliūgo savybės, subtili kreminė tekstūra, tobulas skonis ir lengvas paruošimas – visą tai ir dar daugiau šiame trintų moliūgų sriubos recepte.
Trinta moliūgų sriuba
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Nuluptos moliūgo sėklos 50 g
- Cukrus 2 šaukštai
- Petražolės 20 g
- Grietinėlė 200 ml
- Brendis 50 ml
- Sviestas 100 g
- Česnakai 6 gvazdikėliai
- Raudonas svogūnas 1 vnt
- Moliūgai 1 kg
- Vištienos sultinys 1 l
Kalorijų: 343 kcal
Baltymų: 9.5 g
Riebalų: 22.3 g
Angliavandenių: 25 g
-
Giliame puode įkaitintame svieste apkepkite susmulkinkta raudoną svogūną ir česnakus. Pirmiausia svogūną, o kai jis suminkštės, tada česnakus. Česnakus kepti tik iki stipraus aromato - ne daugiau.
-
Toliau į gilų puodą supilkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgo minkštimą ir pakepinkite jį su svogūnais ir česnaku, įsitikindami, kad niekas nesudegė, ir nuolat maišydami visą masę.
-
Kai tik moliūgai šiek tiek suminkštės (tai nesunku nustatyti paprasčiausiai paspaudžiant šaukštu), supilkite brendžio į keptuvę ir kepkite dar 5 minutes, kol alkoholis išgaruos.
-
Tada užpilkite vištienos sultinį į puodą su troškiniu, pridėkite pipirų, druskos, cukraus ir virkite apie 5-7 minutes.
-
Gautą masę sutrinkite blenderiu su neriebia grietinėle ir petražolėmis (prieš tai supjaustykite). Prieš patiekdami moliūgų sriubą ją pagardinkite skrudintomis moliūgų sėklomis.
Ieškokite daugiau sriubų receptų.