Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba

Kreminė moliūgų sriuba – puikus receptas šaltiems vakarams! Šios trintos sriubos ypatumas slypi jos sudėtyje.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Druska  pagal skonį
  • Nuluptos moliūgo sėklos 50 g
  • Cukrus 2 šaukštai
  • Petražolės 20 g
  • Grietinėlė 200 ml
  • Brendis 50 ml
  • Sviestas 100 g
  • Česnakai 6 gvazdikėliai
  • Raudonas svogūnas 1 vnt
  • Moliūgai 1 kg
  • Vištienos sultinys 1 l
Energinė vertė

Kalorijų: 343 kcal

Baltymų: 9.5 g

Riebalų: 22.3 g

Angliavandenių: 25 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Giliame puode įkaitintame svieste apkepkite susmulkinkta raudoną svogūną ir česnakus. Pirmiausia svogūną, o kai jis suminkštės, tada česnakus. Česnakus kepti tik iki stipraus aromato - ne daugiau.

  • Toliau į gilų puodą supilkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgo minkštimą ir pakepinkite jį su svogūnais ir česnaku, įsitikindami, kad niekas nesudegė, ir nuolat maišydami visą masę.

  • Kai tik moliūgai šiek tiek suminkštės (tai nesunku nustatyti paprasčiausiai paspaudžiant šaukštu), supilkite brendžio į keptuvę ir kepkite dar 5 minutes, kol alkoholis išgaruos.

  • Tada jums reikia užpilti vištienos sultinį į puodą su troškiniu, pridėti pipirų, druskos, cukraus ir virti apie 5-7 minutes.

  • Gautą masę sutrinti blenderio pagalba su neriebia grietinėle, petražolėmis (prieš tai supjaustyti).
    Patiekalą pateikti su nuluptomis moliūgo sėklomis, keptomis sausoje keptuvėje.


Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą