Lietuviški šaltibarščiai – labai skani, gaivinanti ir populiari sriuba Lietuvoje. Beveik kiekvienoje Lietuvos kavinėje galite rasti šią nuostabią sriubą. O parduotuvėse galite rasti net specialų šaltibarščių kefyrą. Išbandykite šį receptą – kaip pas mamą.
Šaltibarščiai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kefyras (nerūgštus) 1 l
- Vanduo (virintas ir atšaldytas) 1 l
- Grietinė (20%) 4 šaukštai
- Agurkai 1.5 vnt
- Kiaušiniai 3 vnt
- Svogūnų laiškai 2 vnt
- Petražolės 1 pundelis
- Krapai 1 pundelis
- Druska 1 šaukštelis
Energinė vertė
Kalorijų: 1118.2 kcal
Baltymų: 78.7 g
Riebalų: 41.1 g
Angliavandenių: 101.5 g
Paruošimo būdas
-
Burokėlius sutrinkite ant rupios trintuvės. Agurkus supjaustykite ketvirčiais. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus, petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.
-
Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite kefyrą. Tada įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.
-
Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, įpilkite virinto vandens į dubenį, pasūdykite pagal skonį, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tuo tarpu išvirkite bulves. Tikri lietuviški šaltibarščiai valgomi su bulvėmis! Skanaus!
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos