Šaltibarščiai

Šaltibarščiai

Šaltibarščiai – viena populiariausių sriubų Lietuvoje. Šią sriubą rasite bene kiekvienoje Lietuvos kavinėje, o parduotuvėse galite rasti net specialų šaltibarščių kefyrą. Sriuba puikiai tinka patiekti su virtomis bulvėmis.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kefyras 1 l
  • Grietinė (20%) 4 šaukštai
  • Agurkai 1.5 vnt
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Svogūnų laiškai 2 vnt
  • Petražolės 1 pundelis
  • Krapai 1 pundelis
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 1118.2 kcal

Baltymų: 78.7 g

Riebalų: 41.1 g

Angliavandenių: 101.5 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Burokėlius sutrinkite ant rupios trintuvės. Agurkus supjaustykite ketvirčiais. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus, petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.

  • Viską suberkite į didelį dubenį, išmaišykite ir supilkite kefyrą. Tada sukrėskite grietinę ir vėl viską gerai išmaišykite.

  • Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, praskieskite virintu vandeniu (200ml) arba rūgpieniu. Pasūdykite pagal skonį, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tuo tarpu išvirkite bulves. Tikri lietuviški šaltibarščiai valgomi su bulvėmis!


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą