Šaltibarščiai – viena populiariausių sriubų Lietuvoje. Šią sriubą rasite bene kiekvienoje Lietuvos kavinėje, o parduotuvėse galite rasti net specialų šaltibarščių kefyrą. Sriuba puikiai tinka patiekti su virtomis bulvėmis.
Šaltibarščiai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kefyras 1 l
- Grietinė (20%) 4 šaukštai
- Agurkai 1.5 vnt
- Kiaušiniai 3 vnt
- Svogūnų laiškai 2 vnt
- Petražolės 1 pundelis
- Krapai 1 pundelis
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 1118.2 kcal
Baltymų: 78.7 g
Riebalų: 41.1 g
Angliavandenių: 101.5 g
Paruošimo būdas
-
Burokėlius sutrinkite ant rupios trintuvės. Agurkus supjaustykite ketvirčiais. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus, petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.
-
Viską suberkite į didelį dubenį, išmaišykite ir supilkite kefyrą. Tada sukrėskite grietinę ir vėl viską gerai išmaišykite.
-
Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, praskieskite virintu vandeniu (200ml) arba rūgpieniu. Pasūdykite pagal skonį, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tuo tarpu išvirkite bulves. Tikri lietuviški šaltibarščiai valgomi su bulvėmis!
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos