Šaltibarščiai

Šaltibarščiai

Lietuviški šaltibarščiai – labai skani, gaivinanti ir populiari sriuba Lietuvoje. Beveik kiekvienoje Lietuvos kavinėje galite rasti šią nuostabią sriubą. O parduotuvėse galite rasti net specialų šaltibarščių kefyrą. Išbandykite šį receptą – kaip pas mamą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kefyras (nerūgštus)1 l
  • Vanduo (virintas ir atšaldytas)1 l
  • Grietinė (20%)4 šaukštai
  • Agurkai1.5 vnt
  • Kiaušiniai3 vnt
  • Svogūnų laiškai2 vnt
  • Petražolės1 pundelis
  • Krapai1 pundelis
  • Druska1 šaukštelis
Energinė vertė

Kalorijų: 1118.2 kcal

Baltymų: 78.7 g

Riebalų: 41.1 g

Angliavandenių: 101.5 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Burokėlius sutrinkite ant rupios trintuvės. Agurkus supjaustykite ketvirčiais. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus, petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.

  • Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite kefyrą. Tada įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.

  • Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, įpilkite virinto vandens į dubenį, pasūdykite pagal skonį, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tuo tarpu išvirkite bulves. Tikri lietuviški šaltibarščiai valgomi su bulvėmis! Skanaus!


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: