Ramenas japoniškai

Japoniška sriuba „Ramen“

Vištienos „Ramenas“ – tai klasikinė japoniška makaronų sriuba su vištiena. Puikiai tinka visiems japoniško maisto mėgėjams. Siūlome išmėginti šį receptą ir pasigaminti japonišką rameną namų sąlygomis.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos šlaunelės4 vnt
  • Kiaušiniai4 vnt
  • Ramen makaronai680 g
  • Shiitake grybai180 g
  • Svogūnai4 vnt
  • Sojų padažas4 šaukštai
  • „RICE MIRIN“ ryžių vynas2 šaukšteliai
  • Imbieras20 g
  • Sezamų aliejus1 šaukštas
  • Miso pasta¼ stiklinės
  • Prieskoniai pagal skonį
  • Vištienos sultinys6 šaukštai
  • Kininiai kopūstai (choi sum)280 g
Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Pirmiausia paruošiame ingredientus: nuplauname, supjaustome grybus, svogūnus ir kininius kopūstus (choi sum). Imbierą nuvalome ir smulkiai sutarkuojame. Atskirame inde sumaišome sojų padažą, miso pastą su karštu vandeniu.

  • Vištieną apibarstykite prieskoniais iš abiejų pusių ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi apie 10 min. Tada, įpilkite vandens ir troškinkite, kol vištiena suminkštės.

  • Kietai išvirkite kiaušinius. Paruoškite vištienos sultinį. Išmaišykite vištienos sultinį su mirinu, sojų padažu ir smulkintu imbieru iki vientisos masės.

  • Į keptuvę supilkite vištienos riebalų likučius ir apkepkite imbierą. Įdėkite kopūstų (choi sum) lapus ir troškinkite viską apie 1-2 min. nuolat maišydami.

  • Į gilią lėkštę suberkite supjaustytą vištieną, svogūnus, tada įpilkite sezamų aliejų ir sojos padažo likučius. Išvirkite makaronus ramen, viską padalinkite į 4 porcijas ir sudėkite į lėkštes. Ant viršaus įdėkite „choi sum“ lapus, supjaustytus (per pusę) kiaušinius ir viską užpilkite vištienos sultiniu. Japoniškas ramenas paruoštas. Skanaus!


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą