Išvirti skanų vištienos sultinį yra labai paprasta, tam turite žinoti tik porą gudrybių. Siūlome Jums išbandyti šį nuostabų vištienos sultinio receptą. Ir nepamirškite rekomendacijų recepto apačioje.
Vištienos sultinys
- Svogūnai ½ vnt
- Vištienos sparneliai arba šlauneliai 1.5 kg
- Morkos 1 vnt
Kalorijų: 727 kcal
Baltymų: 60.5 g
Riebalų: 52.5 g
Angliavandenių: 3.3 g
-
Supjaustykite vištieną į 2 - 4 dalis, užpilkite ją vandenių, kad pilnai uždengtų. Ir užvirkite vandenį.
-
Po to, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, nuimkite putas ir įdėkite stambiai pjaustytą svogūną ir morkas. Galite įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių.
-
Virimo metu vanduo po biški pradės garuoti, todėl reikia žiūrėti ir esant poreikiui dasipilti karšto vandens tiek, kiek jums reikia. Tik nepamirškite ragauti ar užtenka druskos.
-
Paruošimo metu reikia, kad sultinys užvirtų, vėliau sumažinti ugnį ir toliau virti sumažinus ugnį.
Sultinio virimo laikas priklauso nuo kelių faktorių, pavyzdžiui nuo vištienos amžiaus. (kuo ji senesnė, tuo ilgiau reikės virti, nuo 1 iki 2 val.). Jeigu norite, kad vištiena gautųsi skani, reikia pasūdyti ją iš karto užvirus vandeniui. Kai vanduo užvirs, patartina neuždengti dangtelio. Morkas galite lengvai pakepinti prieš dedant į sultinį.
Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos