Svogūnų sriuba – tradicinis prancūziškas patiekalas. Jei iš pradžių svogūnų sriuba buvo laikoma vargšų maistu, dabar šios svogūnų sriubos receptą galite rasti beveik bet kuriame prancūzų restorane. Iš tiesų patiekalas labiau skirtas mėgėjams, nes yra neįprasto skonio.
Prancūziška svogūnų sriuba
- Sviestas 200 g
- Svogūnai 4 vnt
- Kvietiniai miltai 1 šaukštas
- Baltasis sausas vynas 200 ml
- Cukrus 1 šaukštelis
- Vištienos sultinys 1.5 l
- Prancūziškas batonas (Baguette) 1 vnt
- Kietasis sūris GRUYERE 150 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Kalorijų: 730 kcal
Baltymų: 29.2 g
Riebalų: 27.5 g
Angliavandenių: 83.2 g
-
Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, maišydami, kol jie taps skaidrūs.
-
Sumažinkite ugnį ir toliau kepkite svogūnus, nuolat maišydami, kad nepridegtų. Pasūdykite ir įdėkite pipirų pagal skonį. Kepimo tikslas - neperkepti svogūnus, kad jie būtų minkšti ir įgautų karamelės atspalvį. Miltus lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai tik miltai pradės keisti spalvą ir pakvips skrudintais riešutais, nedelsdami supilkite miltus į keptuvę su svogūnais ir atsargiai viską išmaišykite.
-
Dabar belieka iš pradžių į keptuvę supilti vyną, sumaišytą su cukrumi, (leisti svogūnams minutę kepti kartu su vynu), o tada įpilti vištienos sultinį (čia rasite kaip paruošti vištienos sultinį) arba vandenį - jei norite. Sulaukite, kol sriuba užvirs ir toliau virkite ant nedidelės ugnies 15-20 minučių.
-
Supjaustykite prancūzišką baguete riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Įdėkite į orkaitę 3-4 minutėms, kad sūris išsilydytų ir lengvai paruduotų. Patiekite svogūnų sriubą giliose lėkštėse, ant sriubos viršaus uždėkite bagetę. Skanaus!
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos