Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

Klasikinė rūgštynių sriuba su kiaušiniais. Vasariška, lengva, skani sriuba iš šviežių rūgštynių. Labai paprastas ir greitas receptas.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos sultinys 3 l
  • Rūgštynės (šviežių ar konservuotų) 200 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Bulvės 2 vnt
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 185 kcal

Baltymų: 17.4 g

Riebalų: 8.2 g

Angliavandenių: 8.6 g

Paruošimo būdas
35 min Spausdinti
  • Užvirkite vištienos sultinį.

  • Smulkiai supjaustykite bulves ir suberkite į sultinį. Pasūdykite pagal skonį.

  • Rūgštynes susmulkinkite juostelėmis apie 0.5 cm. Kai bulvės bus išvirusios, suberkite rūgštynes į sultinį.

  • Kiaušinius įmuškite į atskirą dubenėlį ir lengvai išplakite. Tada iš lėto pilkite kiaušinių masę į verdantį sultinį, ir tuo pačiu metu maišykite šakute tą vietą kur pilate.

  • Virkite rūgštynių sriubą dar 2 minutes. Išjunkite ir leiskite pastovėti 10 min. Patiekite.


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą