Barščių sriuba

Barščių sriuba

Ukrainietiškų barščių sriuba, kitaip Lietuvoje vadinama burokėlių sriuba. Šios sriubos pagrindas – sultinys, kuris verdamas iš mėsos su kaulais.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Burokėliai 1 vnt
  • Vištiena 600 g
  • Bulvės 4 vnt
  • Kopūstai 200 g
  • Svogūnai 1 galvutė
  • Morkos 2 vnt
  • Česnakai 4 skiltelės
  • Pomidorų tyrė 1 šaukštas
Energinė vertė

Kalorijų: 296 kcal

Baltymų: 19.7 g

Riebalų: 14.5 g

Angliavandenių: 23.2 g

Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Atšaldykite vištieną, nuplaukite ir supjaustykite ją į keturias dalis. Įpilkite į puodą vandens (jei norite tirštesnės sriubos – įpilkite 1.5-2l vandens, jei skystesnės – 3l) ir virkite. Sultinį pasūdykite.

  • Kai vanduo užvirs, suberkite supjaustytas bulves.

  • Burokėlį ir morkas sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutrinkite česnaką. Vienoje keptuvėje apkepinkite burokėlį (galite įmaišyti šaukštelį cukraus, kad burokėliai neprarastų spalvos) , kitoje – morkas, svogūną, česnaką su pomidorų tyrę.

  • Supjaustykite kopūstus ir sukrėskite į sultinį.

  • Kai bulvės suminkštės, suberkite troškintas daržoves ir palikite virti sriubą dar 3-5 minutes. Barščius rekomenduojame valgyti su grietine.


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą