„Gaspačio“ – ispaniškos virtuvės patiekalas, lengva šalta sriuba, gaminama iš trintų iki tyrės tirštumo šviežių daržovių. Paprastai, sriuba valgoma karštuoju metų laiku.
Ispaniška „Gaspačio“ sriuba
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Pomidorai 450 g
- Svogūnai 1 galvutė
- Konservuoti pipirai 1 vnt
- Agurkai 1 vnt
- Pomidorų sultys 3 stiklinės
- Raudonojo vyno actas 1 šaukštelis
- Alyvuogių aliejus ¼ stiklinės
- „Tabasco“ padažas pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 124 kcal
Baltymų: 2.1 g
Riebalų: 8.7 g
Angliavandenių: 9.8 g
Paruošimo būdas
-
Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite pusę pomidorų, agurko ir svogūno mažais gabalėliais ir įdėkite į trintuvą. Ten pat įdėkite konservuotą pipirą ir sutrinkite masę iki tyrės tirštumo. Perkelkite tyrę į dubenį.
-
Įpilkite pomidorų sultis, acto, alyvuogių aliejaus ir kelis lašus „Tabasco“. Viską gerai išmaišykite.
-
Iš likusių pomidorų pašalinkite sėklą iš minkštimo ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat, susmulkinkite likusį agurką ir svogūną. Viską supilkite į sriubą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite šaldytuve apie 2 val.
Rekomenduojama „Gaspačio“ sriubą valgyti su skrudinta duona.
Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos