Gaspačio sriuba

Ispaniška „Gaspačio“ sriuba

„Gaspačio“ – ispaniškos virtuvės patiekalas, lengva šalta sriuba, gaminama iš trintų iki tyrės tirštumo šviežių daržovių. Paprastai, sriuba valgoma karštuoju metų laiku.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pomidorai450 g
  • Svogūnai1 galvutė
  • Konservuoti pipirai1 vnt
  • Agurkai1 vnt
  • Pomidorų sultys3 stiklinės
  • Raudonojo vyno actas1 šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus¼ stiklinės
  • „Tabasco“ padažas pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 124 kcal

Baltymų: 2.1 g

Riebalų: 8.7 g

Angliavandenių: 9.8 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite pusę pomidorų, agurko ir svogūno mažais gabalėliais ir įdėkite į trintuvą. Ten pat įdėkite konservuotą pipirą ir sutrinkite masę iki tyrės tirštumo. Perkelkite tyrę į dubenį.

  • Įpilkite pomidorų sultis, acto, alyvuogių aliejaus ir kelis lašus „Tabasco“. Viską gerai išmaišykite.

  • Iš likusių pomidorų pašalinkite sėklą iš minkštimo ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat, susmulkinkite likusį agurką ir svogūną. Viską supilkite į sriubą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite šaldytuve apie 2 val.


Rekomenduojama „Gaspačio“ sriubą valgyti su skrudinta duona.

Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: