Lašišos sriuba

Suomiška lašišos sriuba

Klasikinis suomiškos sriubos receptas su lašiša ir grietinėle. „Lohi“ – išvertus iš suomių kalbos reiškia „lašiša“, o pilnas sriubos pavadinimas – „Lohikeitto“. Šią gaivią ir mastingą lašišos sriubą paruošite labai greitai iš paprastų ingredientų.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
  • Vanduo 3 stiklinės
  • Porai 1 vnt
  • Lauro lapas 1 vnt
  • Bulvės 340 g
  • Lašiša 340 g
  • Grietinėlė 10% 200 ml
  • Sviestas 1 šaukštas
  • Krakmolas 1 šaukštas
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Žalumynai (krapai)  pagal skonį
  • Citrina  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 444 kcal

Baltymų: 20.7 g

Riebalų: 30.3 g

Angliavandenių: 22.5 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite porus. Kai porai suminkštės, užpilkite 3 puodelius vandens ir įdėkite lauro lapą. Užvirinkite vandenį.

  • Paruoškite bulves. Sumažinkite ugnį ir įdėkite supjaustytas bulves. Uždenkite dangtį ir virkite, kol bulvės suminkštės.

  • Įdėkite lašišos gabalėlius į puodą ir virkite apie 5 minutes. Tada supilkite grietinėlę ir išmaišykite.

  • Jei norite tirštesnės sriubos, išmaišykite krakmolą su šaukštu vandens ir įpilkite į puodą. Viską išmaišykite. Tada įdėkite sviestą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

  • Lašišos sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite kapotais žalumynais. Prieš patiekiant sriubą, pagal pageidavimą, galite išspausti citrinos sulčių.


Daugiau sriubų receptų rasite čia: Sriubos

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą