Adžika namų sąlygomis žiemai. Padažo receptas yra labai paprastas: adžikos nereikia virti! Šis aštrus daržovių padažas ypač populiarus Gruzijoje.
Naminė adžika žiemai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Pomidorai 4 kg
- Saldžiosios paprikos 1.5 kg
- Čili pipirai 3 vnt
- Česnakai 200 g
- Druska 2 šaukštai
- Actas 9% 1 stiklinė
Energinė vertė
Kalorijų: 392 kcal
Baltymų: 14.3 g
Riebalų: 2.3 g
Angliavandenių: 79 g
Paruošimo būdas
-
Nuplaukite pomidorus ir paprikas, nusausinkite. Nupjaukite pipirų stiebus, sėklas galima palikti.
-
Nulupkite česnaką.
-
Visus ingredientus sumalkite maišytuve, įberkite druskos ir supilkite actą. Viską gerai išmaišykite ir palikite valandai.
-
Tada vėl išmaišykite ir įdėkite į švarius sausus stiklainius, uždarykite. Adžiką patartina laikyti vėsioje vietoje.
Daugiau padažų receptų rasite čia: Padažai