Tzatziki padažas

Tzatziki padažas

Tzatziki padažas – šaltas jogurto padažas-užkandis iš šviežių agurkų ir česnakų. Tradicinis graikų virtuvės pagardo receptas.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Rupi druska 1 šaukštas
  • Agurkai 200 g
  • Krapai 20 g
  • Graikiškas jogurtas 420 g
  • Mėta 10 g
  • Citrinų sultys 20 ml
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Svogūnai SHALLOT 1 galvutė
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
  • Raudonosios paprikos (maltos)  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 182 kcal

Baltymų: 6.4 g

Riebalų: 13.5 g

Angliavandenių: 8.2 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Agurkus nulupkite ir sutarkuokite ant stambios tarkos, pasūdykite ir išmaišykite. Tada nuspauskite nuo sulčių, tam galite naudoti marlės gabalėlį.

  • Susmulkinkite žalumynus. Sukrėskite agurkų tirščius į dubenėlį, įšpilkite ant viršaus graikišką jogurtą, žalumynus, citrinų sultis, pipirus, susmulkintą česnaką ir svogūną. Gerai išmaišykite ir jei reikia pasūdykite. Galiausiai apšlakstykite aliejumi ir smulkinta paprika.

  • Kad būtų skaniau, prieš patiekdami laikykite šaldytuve apie 2 valandas.


Tzatziki padažą galima valgyti kaip užkandį su duona, arba naudoti kaip pagardą prie mėsos ar žuvies.

Daugiau padažų receptų rasite: Padažai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą