Tzatziki padažas – šaltas jogurto padažas-užkandis iš šviežių agurkų ir česnakų. Tradicinis graikų virtuvės pagardo receptas.
Tzatziki padažas
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Rupi druska 1 šaukštas
- Agurkai 200 g
- Krapai 20 g
- Graikiškas jogurtas 420 g
- Mėta 10 g
- Citrinų sultys 20 ml
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai SHALLOT 1 galvutė
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
- Raudonosios paprikos (maltos) pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 182 kcal
Baltymų: 6.4 g
Riebalų: 13.5 g
Angliavandenių: 8.2 g
Paruošimo būdas
-
Agurkus nulupkite ir sutarkuokite ant stambios tarkos, pasūdykite ir išmaišykite. Tada nuspauskite nuo sulčių, tam galite naudoti marlės gabalėlį.
-
Susmulkinkite žalumynus. Sukrėskite agurkų tirščius į dubenėlį, įšpilkite ant viršaus graikišką jogurtą, žalumynus, citrinų sultis, pipirus, susmulkintą česnaką ir svogūną. Gerai išmaišykite ir jei reikia pasūdykite. Galiausiai apšlakstykite aliejumi ir smulkinta paprika.
-
Kad būtų skaniau, prieš patiekdami laikykite šaldytuve apie 2 valandas.
Tzatziki padažą galima valgyti kaip užkandį su duona, arba naudoti kaip pagardą prie mėsos ar žuvies.
Daugiau padažų receptų rasite: Padažai