Pesto padažas

Pesto padažas su baziliku

Pesto – vienas žinomiausių itališkų padažų. Pirmą kartą jo receptas užrašytas 1864 m. Genujoje, šiaurės Italijoje. Keletą šimtmečių klasikinis pesto receptas su bazilikais išlieka nepakitęs.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Alyvuogių aliejaus6 šaukštai
  • Druska pagal skonį
  • Bazilikas1 šakelė
  • Česnakai1 skiltelė
  • Kedro riešutai40 g
  • Tarkuotas Parmezano sūris50 g
Energinė vertė

Kalorijų: 438 kcal

Baltymų: 6.1 g

Riebalų: 44.1 g

Angliavandenių: 4 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Nuplaukite baziliko lapus ir leiskite jiems gerai išdžiūti. Grūstuvėje susmulkinkite česnaką, riešutus, įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską pagardinkite druska.

  • Po to į masę įdėkite bazilikų lapelius ir vėl viską sutrinkite. Tada įdėkite tarkuotą sūrį. Pagamintą pesto padažą šaldytuve galite laikyti savaitę.


Daugiau padažų receptų rasite: Padažai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: