Gvakamolės (Guacomole) padažas
Gvakamolė („Guacamole“) – yra šaltas meksikietiškas užkandis, kurio pagrindą sudaro avokado minkštimas. Žodis „guacamole“ yra kilęs iš dviejų actekų žodžių: „ahuacatl“, kuris reiškia „avokadas“ ir „molli“ – „padažas“.
Gvakamolė įprastai yra valgomas su kukurūzų traškučiais, nors, taip pat gali būti dedamas į tortiliją. Šis gvakamolės padažo receptas yra gan paprastas ir lengvai paruošiamas namų sąlygomis.
- Čili pipirai 1 vnt
- Avokadai 3 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Svogūnai 1 galvutė
- Kalendros 3 šakelės
- Laimas 1 vnt
- Druska pagal skonį
- Česnakai 1 gvazdikėlis
Kalorijų: 420 kcal
Baltymų: 4.9 g
Riebalų: 37.7 g
Angliavandenių: 20.4 g
-
Pomidorus smulkiai supjaustykite. Atsikratykite čili sėklų ir susmulkinkite kartu su svogūnais, česnakais ir kalendra. Viską sugrūskite bulvių grūstuvu arba elektriniu plakikliu. Pasūdykite ir išmaišykite.
-
Įpilkite vieną ar du šaukštus vandens ir išspauskite laimo sultis, kad mišinys būtų skystesnis.
-
Perpjaukite avokadus perpus ir nulupkite, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą ir supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus avokadus ir gerai išmaišykite su prieš tai paruoštų padažu. Patiekite su kukurūzų traškučiais.
Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai
( 1 įvertinimas, vid. 5 iš 5 )