Kesadilijos su vištiena ir sūriu

Kesadilijos su vištiena ir sūriu

Kesadilijos yra greitas meksikietiškas užkandis, gaminamas iš keptų tortilijų, įdarytų daržovėmis, mėsa arba paukštiena. Neišvengiamas kesadilijos recepto ingredientas yra sūris.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Svogūnai 1 galvutė
  • Vištienos krūtinėlė 1 vnt
  • Baltasis čederio sūris 50 g
  • Tortilijos 2 lakštai
  • Pomidorų pasta 100 g
Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos.

  • Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite gabalėliais (ne storesnius kaip 1 cm) ir pakepinkite alyvuogių aliejuje ant stiprios ugnies 2 minutes, nuolat maišykite. Įpilkite pomidorų pastos, pagardinkite pipirais ir pasūdykite, viską išmaišykite, pakepinkite dar pusę minutės ir perkelkite mėsą į dubenį su svogūnais.

  • Čederio sūrį sutarkuokite stambia trintuve. (vietoj čederio sūrio galite naudoti bet kokį kitą kietąjį sūrį: parmezaną, goudą..)

  • Paimkite vieną tortilijos lakštą, įdėkite į karštą sausą keptuvę ir užtarkuokite sūriu.

  • Ant viršaus dėkite įdaro sluoksnį, o ant įdaro - dar užtarkuokite sūrio. Tada uždenkite kitu tortilijos lakštu.

  • Kepkite 2-3 minutes, tada atsargiai apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 1-2 minutes.

  • Supjaustykite paruoštas kesadilijas ketvirčiais ir patiekite karštas.


Siūlome patiekti su grietine, BBQ, arba kitu švelniu/aštriu padažu.

Daugiau užkandžių receptų rasite čia: Užkandžiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą