Skanus ir maistingas apkepas iš cukinijų su „Parmezano“ sūriu pusryčiams, užkandžiams, ar greitai vakarienei. Recepte vietoje cukinijų galite naudoti ir aguročius.
Cukinijų apkepas
- Pienas 150 ml
- Cukinijos 2 vnt
- Kiaušiniai 3 vnt
- „Parmezano“ sūris 50 g
- Kvietiniai miltai 4 šaukštai
- Petražolės ½ pundelio
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Džiovinti bazilikai pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Kalorijų: 356 kcal
Baltymų: 9.6 g
Riebalų: 27 g
Angliavandenių: 18.3 g
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Cukinijas supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į formą.
-
Petražoles smulkiai supjaustykite. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius šakute, įpilkite pieno, įdėkite žiupsnelį džiovinto baziliko ir viską gerai išmaišykite.
-
Parmezano sūrį sutarkuokite ir įdėkite į kiaušinių ir pieno mišinį. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį, įpilkite likusį alyvuogių aliejų ir miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
-
Gautą mišinį supilkite ant cukinijų ir tolygiai paskirstykite. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite apie 40-45 min.
-
Kai cukinijų apkepo paviršius tinkamai paruduos, ištraukite jį iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
Jei recepte naudosite jaunas cukinijas, odelę galite nepjauti.
Daugiau užkandžių receptų rasite čia: Užkandžiai