Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Skanus ir maistingas apkepas iš cukinijų su „Parmezano“ sūriu pusryčiams, užkandžiams, ar greitai vakarienei. Recepte vietoje cukinijų galite naudoti ir aguročius.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Pienas150 ml
  • Cukinijos2 vnt
  • Kiaušiniai3 vnt
  • „Parmezano“ sūris50 g
  • Kvietiniai miltai4 šaukštai
  • Petražolės½ pundelio
  • Druska pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Džiovinti bazilikai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus3 šaukštai
Energinė vertė

Kalorijų: 356 kcal

Baltymų: 9.6 g

Riebalų: 27 g

Angliavandenių: 18.3 g

Paruošimo būdas
1 val 10 min Spausdinti
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Cukinijas supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į formą.

  • Petražoles smulkiai supjaustykite. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius šakute, įpilkite pieno, įdėkite žiupsnelį džiovinto baziliko ir viską gerai išmaišykite.

  • Parmezano sūrį sutarkuokite ir įdėkite į kiaušinių ir pieno mišinį. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį, įpilkite likusį alyvuogių aliejų ir miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

  • Gautą mišinį supilkite ant cukinijų ir tolygiai paskirstykite. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite apie 40-45 min.

  • Kai cukinijų apkepo paviršius tinkamai paruduos, ištraukite jį iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.


Jei recepte naudosite jaunas cukinijas, odelę galite nepjauti.

Daugiau užkandžių receptų rasite čia: Užkandžiai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą