Adžaruli chačapuri gruziniškai

Adžaruli chačapuri

Adžaruli chačapuri – tradicinis gruzinų patiekalas, įdaryta bandelė (pyragas) su sūriu ir kiaušiniu. Manoma, kad šis nuostabus užkandis kilo iš šiaurės vakarų Gruzijos: ten gyveno avių ganytojai, kurie neturėjo galimybės grįžti namo pietų, o sūrio pyragas puikiai tenkino jų alkį. Pagrindinė recepto paslaptis – prieš patiekdami chačapurį, įdėkite porą gabalėlių sviesto ant karšto pyrago viršaus.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai550 g
  • Pienas 3,2% rieb.250 ml
  • Sviestas45 g
  • Sausos mielės5 g
  • Cukrus10 g
  • Augalinis aliejus7 ml
  • Rupi druska11 g
  • Gruziniškas sūris „Sulugunis“510 g
  • Imeretiškas sūris170 g
  • Kiaušiniai6 vnt
  • Druska10 g
Energinė vertė

Kalorijų: 1023 kcal

Baltymų: 49.3 g

Riebalų: 53.3 g

Angliavandenių: 89.1 g

Paruošimo būdas
1 val 30 min Spausdinti
  • Į gilų indą išsijokite miltus (530 g), įpilkite pieno (kambario temperatūros), įdėkite mielių, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir 20 g suminkštinto sviesto. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens (apie 50 ml). Uždenkite indą ir palikite 30-40 minučių. Padalinkite tešlą į penkias lygias dalis - ją naudokite nedelsiant, jei gaminsite vėliau, atidėkite į šaldytuvą.

  • Norėdami paruošti įdarą, sutarkuokite visą sūrį, sumaišykite jį su kiaušiniu ir įdėkite 20 g sviesto - jei naudojate riebų sūrį, sviesto nenaudokite: įdaras turėtų gautis gan purus.

  • Kiekvieną tešlos gumulėlį iškočiokite vienodais apie 5 mm storio apskritais lakštais. Aplink lakšto perimetrą su dantų krapštuku padarykite skylutes tešloje, kad išleistumėte orą.

  • Ant lakštų išdėliokite 150 gramų sūrio įdaro (Imeretiško ir „Sulugunis“ sūrio su vienu kiaušiniu mišinys), sujunkite tešlos kraštus ir susukite chačapuri laivelio formos.

  • Tada dėkite laivelio formos chačapurius ant kepimo popieriumi išklotos formos sujungta puse žemyn. Kiekvieno pyrago centre padarykite maždaug 4 cm ilgio įpjovą, atsargiai rankomis užlenkite tešlos kraštus į vidų, kad įdaras matytųsi papločio viduryje. Kepkite 275 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.

  • Likus 4-5 minutėms, išimkite indą iš orkaitės, įmuškite kiaušinį į vidurį ir vėl įdėkite atgal. Prieš patiekdami Adžaruli chačapurį, įdėkite po gabaliuką sviesto ant pyrago viršaus.


Gruzinišką sūrį „Sulugunis“ galite pakeisti sumaišę fermentinį ir fetos sūrį. Taip pat, žinokite, kad „Chačapuri“ yra gan didelis ir sotus pyragas, tad pilnai gali užtekti dviem žmonėms.

Daugiau užkandžių receptų rasite čia: Užkandžiai

Reitingas
( 5 įvertinimų, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: